Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2020 - Anul XXV, nr. 142 (7447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Daniel Popescu consideră că pensiile speciale trebuie să dispară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR, câmpulungeanul Daniel Popescu, a declarant că lupta de trei ani și jumătate a acestui partid a dat roade prin adoptarea legii de impozitare a pensiilor speciale. Daniel Popescu a amintit că în luna mai 2017, USR a depus proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, însă, până acum, acesta a fost blocat în sertarele comisiilor de specialitate. El a arătat că toate solicitările USR de punere pe ordinea de zi, spre dezbatere și aprobare, au fost respinse cu obstinație prin interpretarea abuzivă a Regulamentului ședințelor comune.

“În ședința de miercuri, 17 iunie 2020, eforturile USR de trei ani de zile de eliminare a pensiilor speciale au dus la un prim rezultat pozitiv: pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.001 şi 7.000 de lei se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85%, doar pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei. Este mai puțin decât 90% peste pragul de 3.500 de lei, din propunerea USR, dar este un mare pas înainte. Prevederile adoptate astăzi în Camera Deputaților se aplică tuturor categoriilor de pensii speciale, precum cele ale parlamentarilor, magistraților, militarilor, polițiștilor, aviatorilor, șefilor de stat, dar și ultimei categorii de privilegiați cu pensii speciale, cea pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene”, a declarant deputatul USR Daniel Popescu. El a adăugat că de trei ani și jumătate USR a depus proiect după proiect, amendamente nenumărate și a prezentat argumente pentru ca subiectul pensiilor speciale, pentru care statul cheltuie anual miliarde bune de lei, în detrimentul celor care primesc doar 700 de lei după zeci de ani de muncă, să nu mai poată fi ignorat de celelalte partide politice.

“Ca să punem lucrurile în context, în octombrie 2019, conform unui răspuns la o interpelare adresată Ministerului Muncii, cea mai mare pensie <specială> din județul Suceava este de 32.612 lei pe lună și aparține unui fost magistrat. Tot în Nordul Moldovei, în Botoșani, unul dintre cele mai sărace județe din țară, cea mai mare pensie specială aparține tot unui magistrat și este de 38.245 lei pe lună. Odată intrată în vigoare, efectul imediat al acestei legi va fi dispariția pensiilor speciale de zeci de mii de lei pe lună! Astăzi am obținut o victorie importantă și mergem mai departe și cu restul de proiecte USR care forțează vechea clasă politică să se reformeze sau să dispară, începând cu <Fără penali în funcții publice>, inițiativă pentru care avem sprijinul a peste 1 milion de români!”,a spus deputatul sucevean Daniel Popescu. El a mai adăugat că din punctul său de vedere pensiile speciale pot fi și trebuie desființate pentru viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Popescu consideră că pensiile speciale trebuie să dispară.
 Vizualizări articol: 1192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Popescu consideră că pensiile speciale trebuie să dispară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei