Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iun 2020 - Anul XXV, nr. 139 (7444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultraj în centrul Sucevei

A încercat să violeze o barmaniță și i-a atacat pe polițiștii veniți să o salveze – atacatorul a scăpat mai ușor pentru că femeia și-a retras plângerea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Suceava a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Suceava la o pedeapsă de 2 ani și 7 luni de închisoare cu executare, pentru ultraj asupra a patru polițiști. Totul a plecat de la o tentativă de viol comisă asupra unei barmanițe de la un local din zona centrală a municipiului Suceava. Victima tentativei de viol și-a retras plângerea cu privire la tentativa de viol, iar dacă nu ar fi fost fapta de ultraj, inculpatul, Vasile Iamandii, ar fi scăpat fără nici o răspundere. Așa s-a mai întâmplat și în alte cazuri de agresiuni sexuale, chiar mult mai grave. Din fericire, de această dată nu a fost cazul, pentru că agresorul, recidivist cu cazier important în spate, și-a revărsat furia asupra polițiștilor veniți să salveze femeia. Aceștia au reușit să gestioneze bine situația, în sensul că nu au suferit leziuni în timpul intervenției.

 

A încercat să facă sex cu barmanița, în baia localului

Fapta a fost comisă la mijlocul lunii ianuarie a acestui an. Pe scurt, inculpatul, Vasile Iamandii, a consumat alcool la un bar aflat în zona Pieței Mari, în municipiul Suceava, iar la un moment dat a rămas în local doar cu angajata barului. Cu mintea înfierbântată, bărbatul a încercat să întrețină relații sexuale cu barmanița, în baia localului. Atunci a fost momentul în care Poliția municipiului Suceava a primit o sesizare prin 112, iar un echipaj s-a deplasat de urgență la fața locului. Primii doi polițiști au cerut ajutor unui al doilea echipaj, în total patru polițiști fiind implicați în acțiunea de prindere a suspectului. Vasile Iamandii a fost imobilizat și încătușat cu greutate, manifestându-se violent. Circul a continuat și la sediul Poliției municipiului Suceava, unde inculpatul a proferat injurii și amenințări asupra polițiștilor. În baza imaginilor video și a altor probe, polițiștii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru infracțiunea de ultraj.

Vasile Iamandii a fost reținut 24 de ore și apoi arestat preventiv, pentru tentativă de viol asupra femeii și pentru infracțiunea de ultraj față de cei patru agenți de la Poliția municipiului Suceava.

Bărbatul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru infracțiunile amintite mai sus, Judecătoria Suceava dând recent sentința, după doar două termene de judecată.

Magistrații de la Judecătoria Suceava au constatat că victima tentativei de viol și-e retras plângerea prealabilă, astfel că acesta nu a mai putut fi condamnat și pentru agresiunea sexuală asupra femeii, practic punctul de plecare al faptelor.

 

Polițiștii ar trebui să primească despăgubiri de 4.000 de lei fiecare

Pentru ultraj, în stare de recidivă post-executorie, Iamandii a primit câte 1 an și 2 luni de închisoare, pentru fiecare din polițiștii părți vătămate din dosar.

În urma contopirii pedepselor, a rezultat sentința de 2 ani și 7 luni de închisoare. Judecătoria Suceava a mai decis menținerea arestului preventiv față de inculpat, până când sentința va rămâne definitivă.

Vasile Iamandii este după gratii din ziua comiterii faptelor, având deja executate în jur de cinci luni de detenție. Sentința finală din acest caz urmează a fi dată de Curtea de Apel Suceava.

Judecătoria Suceava a mai decis ca fiecare dintre polițiști să primească despăgubiri de câte 4.000 de lei, însă până la o eventuală încasare a banilor este cale lungă și greu de realizat, mai ales atunci când este vorba de un autor care nu are venituri sau bunuri pe numele său.

Bărbatul condamnat pentru ultraj a înaintat apel, astfel că sentința finală va fi dată de Curtea de Apel Suceava. Acesta se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o condamnare definitivă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A încercat să violeze o barmaniță și i-a atacat pe polițiștii veniți să o salveze – atacatorul a scăpat mai ușor pentru că femeia și-a retras plângerea.
 Vizualizări articol: 3317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
A încercat să violeze o barmaniță și i-a atacat pe polițiștii veniți să o salveze – atacatorul a scăpat mai ușor pentru că femeia și-a retras plângerea3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei