Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2020 - Anul XXV, nr. 135 (7440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Transport gratuit pentru elevi, cu autobuzele și microbuzele TPL, începând din 15 iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii care învață în municipiul Suceava vor beneficia de gratuitate la transportul public în comun, cu autobuzele și microbuzele TPL, începând de luni, 15 iunie.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că măsura va fi pusă în aplicare prin eliberarea unor abonamente lunare speciale, cu cost 0 pentru beneficiari, dar care sunt suportate 50% de către administrația locală, iar 50% de către Ministerul Educației, prin intermediul IȘJ și al unităților școlare.

“Până acum se acorda reducerea de 50%, subvenționată de primărie, acum este și lege în baza căreia transportul este gratuit pentru ei, pe toată durata anului, adică inclusiv în perioada vacanțelor”, a spus Ion Lungu.

Astfel, pentru a beneficia de gratuitate, elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat trebuie să solicite abonamentele gratuite, de la centrele de emitere a documentelor de transport, aparținând operatorului de transport public local, în baza carnetului de elev emis de unitatea de învățământ, vizat prin ștampilă pentru anul în curs. Valabilitatea acestora este lunară.

Conform prevederilor hotărârii de Guvern prin care se acordă gratuitatea, operatorul de transport public local trebuie să realizeze pe fiecare unitate de învățământ o situație care va cuprinde numărul de documente de transport emise și lista cu beneficiarii acestora, în vederea obținerii deconturilor.

Ulterior, operatorul de transport public local emite factură fiscală în cuantum de 50% din suma de plată pentru fiecare unitate de învățământ și 50% pentru unitatea administrativ-teritorială pe raza căreia domiciliază elevul/raza teritorială a unității de învățământ.

Dacă teoretic situația pare în regulă, în practică sunt o mulțime de situații cu semne de întrebare referitor la decontarea acestor gratuități acordate elevilor, în condițiile în care în municipiul Suceava nu circulă doar cei care locuiesc aici, ci și foarte mulți tineri din alte localități ale județului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transport gratuit pentru elevi, cu autobuzele și microbuzele TPL, începând din 15 iunie.
 Vizualizări articol: 1727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Transport gratuit pentru elevi, cu autobuzele și microbuzele TPL, începând din 15 iunie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei