Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2020 - Anul XXV, nr. 135 (7440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin important

Ioan Balan laudă Guvernul PNL după ce a reușit să atragă de la Uniunea Europeană 33 de miliarde de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul Ioan Balan laudă actualul Guvern, dar și pe europarlamentarii PNL pentru că au reușit să aducă o sumă importantă de bani pentru România. Prin eforturi conjugate s-a reușit atragerea de la Uniunea Europeană a nu mai puțin de 33 de miliarde de euro, sumă necesară pentru relansarea și dezvoltarea economiei și pentru susținerea investițiilor. Foarte important de subliniat este faptul că din această finanțare mai mult de două treimi sunt bani nerambursabili.

”Sprijinul constant pe care România l-a primit de la Uniunea Europeană de când este membru cu drepturi depline ne-a ajutat enorm să evităm derapajele de la democrație și stat de drept pe care le-au încercat guvernele anterioare și ne-au sprijinit financiar să susținem cea mai mare parte a investițiilor publice. Mai mult de jumătate dintre investițiile care se realizează astăzi în țara noastră sunt făcute cu bani europeni pe care nu-i mai dăm înapoi. De asemenea, pe perioada cea mai grea a crizei sanitare de anul acesta, Uniunea Europeană ne-a acoperit aproape toate cheltuielile făcute în domeniul medical în lupta cu virusul asiatic și ne-a finanțat toată măsurile luate de Guvern în sprijinul angajaților care și-au pierdut locul de muncă sau pentru întreprinderile aflate în dificultate”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean consideră că România a înregistrat un succes uriaș prin obținerea celor peste 33 de miliarde de euro, din care peste 21 de miliarde sunt fonduri nerambursabile.

”Oamenii trebuie să știe că Uniunea Europeană nu aruncă cu banii pe fereastră, ci îi alocă statelor în funcție de credibilitatea pe care o au guvernele și în baza unor programe solide, a unor proiecte fezabile sau a unor strategii bine puse la punct. Unul dintre criteriile de acordare a acestor bani este garantarea funcționării statului de drept. Credeți că dacă România mai era guvernată de PSD aveam vreo șansă să obținem vreun euro?”, s-a întrebat Ioan Balan.

Deputatul liberal de Suceava este de părere că România trebuie să se concentreze în perioada următoare ca să cheltuiască eficient acești bani în modernizarea celor mai importante sectoare de activitate: educație, sănătate, infrastructură de transporturi și turism, adică exact acolo unde avem cea mai mare nevoie.

”Banii obținuți de la Uniunea Europeană sunt foarte mulți, un adevărat Plan Marshall pentru România, și dacă vom ști să-i cheltuim cu înțelepciune, atunci vom avea parte și de consolidare economică și de îmbunătățirea veniturilor populației și de prosperitate reală”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan laudă Guvernul PNL după ce a reușit să atragă de la Uniunea Europeană 33 de miliarde de euro.
 Vizualizări articol: 1539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Ioan Balan laudă Guvernul PNL după ce a reușit să atragă de la Uniunea Europeană 33 de miliarde de euro3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei