Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iun 2020 - Anul XXV, nr. 131 (7436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susținere

Angelica Fădor: ”S-a demonstrat că Guvernul liberal a luat cele mai bune măsuri pentru angajați și angajatori”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor consideră că actualul Guvern PNL a luat cele mai bune măsuri pentru angajați și angajatori pentru a-i proteja în perioada pandemiei de coronavirus. Angelica Fădor a spus că rata şomajului a crescut în luna aprilie la 4,8%, însă este printre cele mai scăzute din Europa, atingând nivelul maxim din septembrie 2017, atunci când România era guvernată de PSD. Fădor a spus că această evoluție a fost cauzată de pandemia COVID - 19 și de implementarea măsurilor pentru contracararea crizei sanitare.  „S-a demonstrat că Guvernul liberal a luat cele mai bune măsuri pentru angajați și angajatori și s-a dovedit că deciziile luate au fost prompte, eficiente și corecte, i-au ajutat pe cei aflați în dificultate, au susținut economia și locurile de muncă”, a spus deputatul PNL de Suceava. Ea a dat ca exemplu Spania, unde în luna aprilie, numărul celor care depind de ajutoarele de şomaj a ajuns la un nivel record de 5,2 milioane, respectiv o creştere de 135,56% în ritm anual. Angelica Fădor a mai spus că în același timp, la finalul lunii mai, plățile pentru șomaj tehnic în luna martie au fost în valoare de peste 300 de milioane de lei și au fost depuse în jur de 70.000 de cereri pentru 500.000 de angajați. Ea a adăugat că pentru luna aprilie, au fost depuse peste 124.000 de cereri pentru peste 1 milion de angajați. „Plățile s-au făcut în termenul stabilit prin lege, iar în majoritatea cazurilor plățile s-au făcut mai devreme, într-un termen de doar 10 zile”, a precizat deputatul liberal sucevean.

Pe de altă parte, ea a arătat că actualul Guvern PNL are ca prioritate majoră „intensificarea bătăliei” pentru locurile de muncă ale românilor într-o economie lovită dur de criza provocată de coronavirus. „În prima fază, Guvernul a susținut plata șomajului tehnic pentru sute de mii de angajați cu contractele de muncă suspendate temporar. Miza a fost salvarea locurilor de muncă în cea mai dificilă parte a crizei”, a declarat Angelica Fădor. Ea a explicat că în momentul de față Executivul condus de Ludovic Orban trece la faza a doua, cu un nou set de măsuri care vizează atât păstrarea a cât mai multe locuri de muncă existente, cât și crearea altora noi pentru cei aflați în căutare de locuri de muncă, respectiv tinerii între 16 și 29 de ani, persoanele în vârstă de peste 50 de ani sau românii reîntorși acasă după ce și-au pierdut joburile în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: ”S-a demonstrat că Guvernul liberal a luat cele mai bune măsuri pentru angajați și angajatori”.
 Vizualizări articol: 1662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Angelica Fădor: ”S-a demonstrat că Guvernul liberal a luat cele mai bune măsuri pentru angajați și angajatori”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei