Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2020 - Anul XXV, nr. 129 (7434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Semnificații psihosomatice – ficat, vezică biliară, intestin subțire, intestin gros

În toate dezechilibrele ficatului ne întâlnim cu o stare cronică de oboseală generată adesea de tensiuni, frustrări și de o conștientizare a unui eșec într-un domeniu vital. Această stare de oboseală cronică poate conduce și la manifestarea unui dezechilibru pe plan sexual - dezechilibru datorat de multe ori unui deficit major de energie.

Ficatul este cel care neutralizează toxinele și le elimină, dar dezactivează și elimină inclusiv toxinele emoționale și mentale. El transformă substanțele exterioare în elemente interioare recunoscute ca fiind parte integrantă a ființei noastre.

Ficatul este în rezonanță cu demararea transformării tuturor acestor dorințe materiale în aspirații spirituale, proces ce are ca finalitate apariția unei stări de înțelepciune, de iluminare (manifestări pozitiv-creatoare). Tot el este legat de imaginea de sine cu ajutorul căreia cineva poate să realizeze o adaptare corectă la mediu și la circumstanțele vieții prin dobândirea unei viziuni clare, obiective și pline de înțelepciune. La fel cum „adaptează” diversele substanțe nutritive (din exterior) pentru a le transforma în substanțe asimilate (ce ne aparțin), așa asimilează și experiențele vieții și ne ajută să ne adaptăm la ele. Din punct de vedere energetic ficatul este sensibil la orice modificare negativă a imaginii de sine, datorată unei lipse de încredere în propria persoană, a prezenței unor stări de pesimism.

Ficatul, când funcționează armonios, este corelat cu procesul de neutralizare a diferitelor stări negative de amărăciune și de supărare (corelații realizate cu funcțiile vezicii biliare), stări considerate toxice din punct de vedere emoțional. La nivelul lui, în plan subtil, pot fi alchimizate unele dintre cele mai negative emoții și aici ne referim la stările de mânie și ură. Dezechilibrele ficatului apar, în general, datorită unor stări de mânie direcționate împotriva propriei persoane, dar care sunt disimulate în stări de mânie față de altcineva - rezultatul unor conflicte între sferele emoționale și cele ale mentalului.

Vezica biliară este conectată la nivel subtil cu stările colerice, cu resentimentele ce sunt exteriorizate, cu manifestarea dorințelor noastre față de lume și cu lupta cu toate obstacolele ce ne împiedică să ne îndeplinim aceste dorințe. Vezica biliară „exteriorizează” în plan subtil calitățile și defectele manifestate în sfera energetică a ficatului. Stările de agresivitate ce apar în plan subtil la nivelul vezicii biliare pot fi utilizate pozitiv - ne repoziționăm energetic pentru a lupta împotriva a tot ceea ce este nedrept, incorect etc. – sau negativ – exces de autoritate, lipsa asertivității etc.

Tot vezica biliară mai este corelată și cu discernământul, cu viziunile clare asupra aspectelor și conjuncturilor vieții. Dezechilibrele vezicii biliare ce apar în plan somatic se manifestă atunci când ne confruntăm cu supărări, cu resentimente, cu stări de mânie manifestate sau interiorizate, cu incapacitatea de a lua decizii, dar și cu sentimente de posesivitate și dorințe legate de tendința de a-i controla pe ceilalți.

Intestinul subțire simbolizează capacitățile de analiză și de asimilare aplicate la nivel de experiențe de viață. În cazul apariției unor dezechilibre manifestate la nivel intestinal, acestea ne semnalizează un refuz de a înțelege și a asimila unele lecții de viață (ce se manifestă în plan evolutiv). Este corelat cu analiza și discernerea, cu realizarea distincției între bine și rău, cu asimilarea sau respingerea experiențelor cu care ne confruntăm (ficatul va transforma tot ce asimilăm în ceva ce ne aparține, iar dacă respingem o experiență catalogată ca nocivă, apare diareea, ce conține atât alimentele cât și experiențele noastre nedigerate și neasimilate). Dezechilibrele la acest nivel ne semnalizează teama de experiențe noi, refuzul de a merge înainte, pierderea încrederii în sine, manifestarea unei stări de hipercriticism, direcționată către noi și către ceilalți.  

Intestinul gros reprezintă în plan subtil procesul de eliminare a experiențelor considerate ca fiind inutile. El susține procesele de eliminare a unor elemente din plan mental și emoțional din care am extras aspectele pozitive, folositoare și care acum nu mai sunt utile și aparțin trecutului. Când intestinul gros manifestă o stare de armonie și echilibru, atunci suntem capabili să mergem înainte spre noi experiențe (deoarece ne-am eliberat de cele din trecut). Echilibrul lui energetic ne ajută să renunțăm la stările de posesivitate, de culpabilitate, la senzația de murdărie interioară, la incapacitatea de a controla nevoia de securitate materială.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semnificații psihosomatice – ficat, vezică biliară, intestin subțire, intestin gros.
 Vizualizări articol: 2898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 58 voturi
Semnificații psihosomatice – ficat, vezică biliară, intestin subțire, intestin gros4.9558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei