Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2020 - Anul XXV, nr. 128 (7433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Firmele care își reangajează oamenii trimiși în șomaj tehnic pot solicita statului decontarea a 41,5% din salariul brut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele care își reangajează oamenii pe care i-au trimis în șomaj tehnic pe perioada pandemiei de COVID-19 pot primi ajutoare din partea statului. Conform OUG 92/2020, angajatorii care au reluat activitatea și reactivează raporturile de muncă ale salariaților, aflați în șomaj tehnic de cel puțin 15 zile pe durata stării de urgență sau de alertă, pot solicita decontarea a 41,5% din salariul brut al angajatului, până la maximum 41,5% din câștigul salarial mediu brut (5.429 lei x 41,5%=2.253 lei). Facilitatea este condiționată de menținerea salariaților în activitate până cel puțin la data de 31 decembrie 2020. Sunt exceptate contractele de muncă sezoniere, precum și cele în care contractul încetează din inițiativa angajatului.

Aceste date au fost furnizate de conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava, care a oferit detalii și despre sumele de bani care au fost acordate de la bugetul de stat cu titlu de ajutoare pentru șomajul tehnic.

”Solicitările angajatorilor pentru acordarea șomajului tehnic aferent lunii aprilie au fost plătite integral. Este vorba de 4.187 de agenți economici beneficiari, care au suspendat contractele de muncă a 26.866 salariați și care au încasat 44.529.698 de lei. În luna martie au beneficiat de aceste indemnizații 1.901 angajatori suceveni, care au trimis în șomaj tehnic 12.543 de angajați și au primit 7.589.253 de lei”, a precizat directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi.

Angajatorii care au avut suspendate contractele de muncă ale salariaților pentru luna mai și care trebuie să încaseze indemnizațiile pentru șomajul tehnic trebuie să depună documentația aferentă pe platforma aici.gov.ro. Până în prezent au fost depuse peste 700 de solicitări, iar numărul acestora va crește semnificativ în zilele care urmează.         

Potrivit aceluiași OUG 92/2020, angajatorii primesc lunar, timp de 1 an, 50% din salariile negociate, dacă încadrează șomeri peste 50 de ani sau cu vârsta între 16-29 ani, înregistrați în evidențele AJOFM Suceava, care au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgență sau de alertă. Sumele se acordă din bugetul asigurărilor sociale, pentru fiecare persoană angajată, dar nu mai mult de 2.500 de lei. Această facilitatea se acordă și în situația angajării cetățenilor români, cărora li s-a desfăcut contractul de muncă în străinătate, din motive neimputabile lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele care își reangajează oamenii trimiși în șomaj tehnic pot solicita statului decontarea a 41,5% din salariul brut.
 Vizualizări articol: 1441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmele care își reangajează oamenii trimiși în șomaj tehnic pot solicita statului decontarea a 41,5% din salariul brut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei