Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mai 2020 - Anul XXV, nr. 111 (7416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învățământ la distanță

Aproape 800 de tablete vor fi cumpărate de Primăria Suceava pentru elevi și profesori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii din municipiul Suceava care nu au posibilități materiale pentru a face învățământ la distanță – concept modern, adoptat acum masiv din cauza pandemiei de coronavirus, vor beneficia de tablete și conexiune la internet din partea primăriei.

Anunțul a fost făcut miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a spus că se fac eforturi pe toate planurile pentru ca învățământul să se desfășoare, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie.

“Facem tot ce este posibil să pregătim unitățile de învățământ pentru reluarea activității în vederea începerii pregătirilor și susținerii examenelor pentru cei din anii terminali – examenul de capacitate sau bacalaureat.

Am făcut un inventar la școli, au tablete profesorii, într-o proporție foarte mare, de 97-98%. Acolo unde mai sunt necesare câteva tablete, le vom cumpăra.

În același timp, am făcut un inventar la nivelul municipiului Suceava, pentru necesarul de tablete pentru elevi și a rezultat că sunt necesare 752 de tablete. Mergem pe ideea că aceste tablete s-ar putea să le trebuiască și în toamnă, trebuie să pregătim funcționarea educației în regim de tele-școală, prin utilizarea mijloacelor informatice”, a spus edilul sucevean.

Acesta a precizat că achiziția celor aproape 800 de tablete necesare se va face deocamdată din fondurile proprii, mergând pe ideea anunțată de prim-ministrul Ludovic Orban, că se vor da bani la primării, din fondul de rezervă, pentru achiziționarea de tablete și abonamente la internet pentru elevii care nu dispun de aceste mijloace moderne de învățare la distanță.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 800 de tablete vor fi cumpărate de Primăria Suceava pentru elevi și profesori.
 Vizualizări articol: 1135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 800 de tablete vor fi cumpărate de Primăria Suceava pentru elevi și profesori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei