Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2020 - Anul XXV, nr. 108 (7413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lege

Angelica Fădor: Părinţii vor beneficia de concediu pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor şcolare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a anunțat că părinţii din România vor beneficia de concediu pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor şcolare. Angelica Fădor a spus că această măsură a devenit lege, după ce a fost aprobată în unanimitate în Camera Deputaților. Fădor a precizat că potrivit acestei legi, unul dintre părinți poate beneficia de concediu pentru supravegherea copiilor, în situația suspendării cursurilor sau a închiderii temporare a unităților de învățământ, inclusiv pe durata vacanțelor școlare.
„Zilele libere se acordă și părinților copiilor mai mici de trei ani, chiar dacă aceștia nu sunt cuprinși într-o formă de educație timpurie anteșcolară. Cererea pentru acordarea de zile libere trebuie însoțită de o declarație pe proprie răspundere a celui de-al doilea părinte, din care să reiasă că nu a solicitat aceleași facilități la locul său de muncă”, a explicat deputatul PNL de Suceava. Angelica Fădor a declarat că vor beneficia de zile libere pentru îngrijirea minorilor, dar doar cu acordul angajatorului, salariații dintr-o serie de domenii cheie, respectiv sectorul energetic național, telecomunicații, radioul și televiziunea publică, domeniul nuclear, asistența socială, transporturile în comun și pe calea ferată, salubrizarea localităților, aprovizionarea populației cu gaze, energie electrică, căldură, apă, comerț alimentar, producție și distribuție de medicamente, farmacii, distribuție de carburanți.
Potrivit noilor prevederi legale, de zilele libere nu pot beneficia familiile în care unul dintre părinți se află în concediu de creștere a copilului, în concediu de odihnă sau fără plată sau este asistent personal al unuia dintre copiii aflați în întreținere.
De asemenea, nu pot primi zile libere nici salariații din firmele cu activitatea suspendată și angajații al căror soț sau soție nu realizează venituri din salarii, activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, din activități agricole sau silvice, excepție făcând doar cei care sunt încadrați într-un grad sever de handicap.
Angelica Fădor a precizat că valoarea indemnizațiilor aferente zilelor libere este suportată de angajator și este 75% din salariul de bază aferent unei zile lucrătoare, indemnizația fiind supusă impozitării și plății contribuțiilor de asigurări sociale.
Fădor a mai spus că în cazul persoanelor aflate în concediul pentru creșterea copilului, dreptul acestora la indemnizație se va prelungi cu încă 180 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: Părinţii vor beneficia de concediu pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor şcolare.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Angelica Fădor: Părinţii vor beneficia de concediu pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor şcolare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei