Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2020 - Anul XXV, nr. 108 (7413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Primite și predate

10 ventilatoare mecanice, donate de Primăria Suceava, au completat necesitățile pentru Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numeroase vieți vor putea fi salvate la Spitalul Județean Suceava ca urmare a unei donații importante făcute de către Primăria Suceava în dimineața zilei de sâmbătă, 9 mai.

10 ventilatoare transport/urgență tip Oxivent Oxi4, în valoare de 847.875 de lei, inclusiv TVA, dar și numeroase echipamente de protecție pentru personalul medical și nu numai, au ajuns sâmbătă dimineață la Suceava, la sediul Primăriei, de acolo fiind imediat duse și predate gratuit Spitalului Județean, după cum a precizat primarul Ion Lungu:

“Au sosit astăzi cele 10 ventilatoare mecanice pentru terapie intensivă, achiziționate de Consiliul Local, prin Primăria Municipiului Suceava, pe care le-am transferat cu titlu gratuit la Spitalul <Sfântul Ioan Cel Nou> de la Suceava, în prezența managerului general interimar, doctor Anatolii Buzdugan.
Cu aparatele donate astăzi, conducerea Spitalului Județean susține că are capacitate de ventilare suficientă pentru numărul de paturi de la Secția de  Terapie Intensivă. Așa cum se știe, aceste ventilatoare sunt vitale pentru salvarea de vieți omenești. Primăria a făcut eforturi deosebite să achiziționeze aceste aparate, având în vedere faptul că nu se găsesc pe piața internă, nici internațională, în această perioadă”.

Valoroasa donație a municipalității sucevene a fost completată cu echipamente de protecție, atât de necesare în activitatea personalului din Spital.

“De asemenea, tot astăzi am donat Spitalului 10.000 de măști de protecție trimise de partenerii noștri din China și 1.000 de combinezoane achiziționate de primărie de pe piața românească.
Facem tot ce putem să gestionăm/limităm efectele acestui virus nemilos.
Suntem convinși că vom depăși cu bine această perioadă grea din viața orașului nostru și ne vom întoarce la o viață normală. Doamne ajută!”, a adăugat edilul sucevean, Ion Lungu.

Tot Primăria Suceava a dotat Spitalul Județean cu un aparat de testare pentru noul Coronavirus (COVID-19), tip PCR, dotat cu toate  echipamentele necesare, în valoare de 429.158,82 RON (TVA inclus).

Ulterior, a mai achiziționat și donat până la 3000 de teste, necesare pentru depistarea persoanelor infectate cu noul coronavirus.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10 ventilatoare mecanice, donate de Primăria Suceava, au completat necesitățile pentru Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean.
 Vizualizări articol: 1248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
10 ventilatoare mecanice, donate de Primăria Suceava, au completat necesitățile pentru Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei