Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mai 2020 - Anul XXV, nr. 101 (7406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veşti bune

Managerul Spitalului Câmpulung Moldovenesc, dr. Adrian Cosinschi, vindecat de COVID după 40 de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, dr. Adrian Cosinschi, a fost externat în data de 1 Mai, din Spitalul de Boli Infecțioase Iași, după 40 de zile de zile de boală provocată de infecția cu COVID-19.

Imediat după externare, în drum spre Câmpulung Moldovenesc, dr. Cosinschi ne-a declarat că a fost o perioadă grea, nu atât din cauza agresivității bolii, cât din cauza faptului că deși clinic era bine, testele arătau că este încă pozitiv la COVID-19. Medicul a povestit că la el boala s-a manifestat cu simptome respiratorii, febră, oboseală, dureri musculare și ușoare dureri de cap, o formă ușoară spre medie. „Inițial am început tratamentul acasă, dar când am văzut că s-a îmbolnăvit și soția mea, medic dermatolog, am decis să mergem la spital. Ea s-a negativat mult mai repede, după două săptămâni de boală, și a fost externată înainte de Paști”, a arătat medicul.

Acesta spune că în această perioadă a învățat foarte multe despre infecția cu noul coronavirus. De exemplu, că există și o componentă personală în ceea ce privește reacția organismului la infecția cu COVID-19, dar și o „lenevire” a răspunsului, în cazul infecțiilor ușoare sau medii, care duce la persistența virusului un timp mai îndelungat în corp. „Am văzut pacienți cu stare clinică moderată spre severă care s-au negativat înaintea mea, care eram clinic bine, dar în continuare COVID pozitiv. Probabil că la ei, fiind vorba de forme mai severe, sistemul imunitar s-a mobilizat mai puternic și a reușit să elimine virusul în timp mai scurt. La cei cu forme clinice mai ușoare sau chiar asimptomatici, cu stare generală bună, organismul se lenevește”, a spus dr. Cosinschi.

De asemenea, spune medicul, există studii recente serioase care arată că fragmente de material molecular de la viruși morți pot să persiste timp îndelungat în mucoasa naso-faringiană, iar prin testul PCR sunt detectați, ceea ce ar fi un test „oarecum fals pozitiv”. Adică resturi de virus există în continuare, dar pot fi inactive, nu s-ar mai putea replica pentru a provoca boala.

Statul în spital, vreme de 6 săptămâni, i-a pus răbdarea la grea încercare, cu atât mai mult cu cât după externare este obligat să mai stea acasă încă două săptămâni, în autoizolare și abia după aceea să se întoarcă la muncă, la spital. Dr. Adrian Cosinschi a dorit în mod special să transmită mulțumiri pentru personalul spitalului de Boli Infecțioase Iași, atât medicilor, cât și asistentelor și infirmierelor de acolo. „Se expun permanent și fac un lucru extraordinar, îngrijesc pacienții cu devotament și profesionalism. Trebuie să recunosc asta și vreau să le mulțumesc. Am toată aprecierea pentru munca lor”, a mai spus dr. Adrian Cosinschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerul Spitalului Câmpulung Moldovenesc, dr. Adrian Cosinschi, vindecat de COVID după 40 de zile.
 Vizualizări articol: 2551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Managerul Spitalului Câmpulung Moldovenesc, dr. Adrian Cosinschi, vindecat de COVID după 40 de zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei