Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mai 2020 - Anul XXV, nr. 101 (7406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Au fost externați din spital

15 dintre cei 59 de angajați ai Centrului de Recuperare Sasca Mică diagnosticați cu COVID-19 s-au vindecat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

15 dintre cei 59 de angajați ai Centrul de Recuperare Sasca Mică diagnosticați cu COVID-19 s-au vindecat și au fost externați din spital. Ceilalți 44 de angajați infectați sunt încă în spital, sub tratament. Nici una dintre persoanele internate în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, din comuna Cornu Luncii, testate pozitiv, nu se află în spital. Purtătoarea de cuvânt a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că „un singur beneficiar a fost internat în spital, fiind testat pozitiv, apoi a fost externat, fiind retestat și diagnosticat negativ”.

În cadrul centrului de la Sasca Mică, aflat în carantină, mai spune Nicoleta Daneliuc, atât persoanele internate, cât și angajații sunt monitorizați zilnic de către medic și asistenții medicali, dimineața și seara, se notează temperatura în registre speciale, „iar în acest moment putem spune că situația este stabilă, deoarece nu avem nici un beneficiar care să prezinte forme ușoare de febră sau tuse, starea generală de sănătate este echilibrată”. Regulile sunt respectate în continuare cu strictețe, atât în ceea ce privește monitorizarea, igienizarea suprafețelor și a locațiilor, spălarea cât mai des a mâinilor, purtarea echipamentului de protecție, separarea beneficiarilor negativi, de cei pozitivi etc.

Vă reamintim că la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, din comuna Cornu Luncii, au fost depistate pozitiv 301 persoane, 59 de angajați și 242 de persoane internate.

 

Se caută asistenți medicali și infirmiere

Atât coordonatorul centrului numit în această perioadă, Margareta Isăilă, cât și cei doi psihologi care sunt în această tură de 14 de zile de carantină, în cadrul centrului, au comunicat că starea emoțională a personalului este bună, deși purtarea echipamentului de protecție este destul de dificilă.

„În ceea ce privește starea emoțională a beneficiarilor, aceștia au fost puțin agitați atunci când s-a efectuat separarea celor pozitivi de cei negativi și transferul în alte camere și locații, însă în acest moment, starea lor este stabilă, pot ieși în curte, la aer, și pentru plimbare, supravegheați, la anumite ore, fără a intra în contact cei pozitivi cu cei negativi, deși nu prezintă simptome nici unii, nici ceilalți”, a mai explicat Nicoleta Daneliuc.

Pentru a suplimenta numărul angajaților din CRRN Sasca Mică și CRRN Costâna, DGASPC Suceava angajează, fără concurs, asistenți medicali și infirmieri. La Centrul de la Costâna, din 103 angajați testați, au fost identificați pozitiv 34, iar din 154 de beneficiari, au fost diagnosticați pozitiv 88. Numărul total de persoane infectate cu noul coronavirus la centrul de la Costâna a ajuns la 122.

„Transmitem tuturor colegilor noștri din toate centrele pentru copii și pentru adulți cu dizabilități care s-au aflat în tura de izolare în centre în perioada sărbătorilor pascale, celor care se află acum, de 1 Mai, în tura de izolare în centre, departe de familie, dar și celor care s-au aflat și se află în izolare la domiciliu, recunoștința și aprecierea noastră pentru modul în care își fac nu doar datoria de specialiști ci, mai ales, pentru faptul că au dat dovadă de răbdare, empatie și echilibru pe tot parcursul acestei perioade dificile pentru noi toți. Îi asigurăm, de asemenea, că vom face în continuare toate eforturile pentru a veni cu soluții imediate la toate problemele care, inerent, mai pot apărea, deoarece, suntem cu toții conștienți că, cu toate că situația este stabilă, greul nu a trecut și este necesar să fim vigilenți în tot ceea ce facem”, a completat purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 dintre cei 59 de angajați ai Centrului de Recuperare Sasca Mică diagnosticați cu COVID-19 s-au vindecat.
 Vizualizări articol: 1631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
15 dintre cei 59 de angajați ai Centrului de Recuperare Sasca Mică diagnosticați cu COVID-19 s-au vindecat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei