Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2020 - Anul XXV, nr. 99 (7404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cheltuieli neprevăzute

Lupta cu coronavirusul a păgubit bugetul Primăriei Suceava de un milion de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană are până acum cheltuieli neprevăzute de aproape un milion de euro, generate din cauza pandemiei de coronavirus.

Banii respectivi, care s-au dus pe achiziția de echipamente medicale necesare Spitalului în lupta cu coronavirusul, pe ample lucrări de dezinfecție a orașului, de la străzi, trotuare, parcuri, până inclusiv în scările de bloc, dar și pentru achiziția de dezinfectante și alte obligații impuse de situația actuală, nu erau prevăzuți în bugetul acestui an, fiind necesară luarea lor de la alte capitole, inclusiv de la investiții.

“Primăria Suceava a făcut un efort financiar de aproape un milion de euro în bătălia cu coronavirusul. În primul rând discutăm de aparatul de testare PCR pentru COVID-19, cu toate cele necesare și 3.000 de teste puse la dispoziția Spitalului Județean, cele 10 ventilatoare mecanice care trebuie să vină săptămâna aceasta, lucrările de dezinfecție din oraș și pe scările de bloc, costurile legate de închirierea hotelurilor pentru persoanele aflate în carantină și asigurarea mâncării acestora. În plus, de aproape două luni, de la 1 martie, Primăria Suceava asigură apă și mâncare persoanelor izolate la domiciliu.

De asemenea, se adaugă și cheltuielile de închiriere a hotelurilor și cele de asigurare a meselor persoanelor care lucrează la spital, precum și o serie de echipamente și consumabile (dezinfectante) care nu au fost prevăzute în bugetul acestui an”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Printre investițiile anulate se numără roata panoramică care trebuia amplasată anul acesta pe platoul Cetății de Scaun, ca element de atracție turistică, dar și de interes pentru suceveni, în vreme ce alte lucrări prevăzute în buget pentru 2020 vor fi diminuate ca valori, pentru a se acoperi cheltuielile neprevăzute generate de coronavirus, care, din păcate, sunt departe de a se încheia acum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lupta cu coronavirusul a păgubit bugetul Primăriei Suceava de un milion de euro.
 Vizualizări articol: 1621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lupta cu coronavirusul a păgubit bugetul Primăriei Suceava de un milion de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei