Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2020 - Anul XXV, nr. 92 (7397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iresponsabili

Șoferi cu alcoolemii mari, prinși în trafic. Unul a ajuns cu mașina în șanț, iar altul circula haotic pe drum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-o perioadă în care echipajele poliției efectuează în permanență controale pe drumurile publice, iar prevederile privind circulația persoanelor au fost reglementate strict prin ordonanțele militare, unii șoferi ignoră toate aceste restricții, circulând sub influența alcoolului și punând în pericol și viața altor participanți la trafic. Două astfel de cazuri au înregistrat polițiștii în cursul celei de a doua zile de Paște, protagoniștii fiind acum cercetați în cadrul unor dosare penale.

Un prim caz a fost înregistrat la primele ore ale zilei de luni, înainte de ora 01.00, când polițiștii unei patrule din cadrul Postului Straja, aflându-se în supraveghere şi control al traficului rutier pe DJ 209G, în comuna Straja, au observat în afara șoselei, pe partea dreaptă a sensului de mers dinspre orașul Vicovu de Sus înspre comuna Brodina, un autoturism marca Mercedes Benz. De la volanul autoturismului a fost scos un bărbat identificat ulterior ca fiind un localnic de 35 de ani. În apropierea mașinii a fost găsită o tânără de 27 de ani, din Vicovu de Sus, care se afla în autoturism în momentul ieșirii în decor și care, la fel ca și șoferul mașinii, a refuzat intervenția unui echipaj medical al ambulanței.

Conducătorul auto mirosea a alcool, iar în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”. În același timp, pentru că cei doi nu și-au putut justifica prezența în zonă la acea oră, au fost sancționați contravențional întrucât au încălcat prevederile Ordonanței Militare nr. 2.

În cursul serii care a urmat, la ora 22.00, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, ce supraveghea traficul pe strada Pietrăriei din municipiul Suceava, a observat un autoturism marca Audi ce se deplasa sinuos spre strada Lev Tolstoi din apropiere. La volanul autoturismului a fost identificat un localnic de 25 de ani, care mirosea a alcool și care în urma testării s-a dovedit că avea o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a refuzat apoi la spital recoltarea unor probe de sânge, iar în urma verificării documentelor autoturismului s-a constatat că acesta are polița RCA expirată din data de 29 februarie, motiv pentru care au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare ale mașinii, conducătorul auto fiind sancționat contravențional. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „refuz de recoltare probe biologice necesare în vederea determinării alcoolemiei” și a fost sancționat cu o amendă pentru nerespectarea ordonanței militare privind circulația persoanelor pe timpul stării de urgență.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferi cu alcoolemii mari, prinși în trafic. Unul a ajuns cu mașina în șanț, iar altul circula haotic pe drum.
 Vizualizări articol: 1114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șoferi cu alcoolemii mari, prinși în trafic. Unul a ajuns cu mașina în șanț, iar altul circula haotic pe drum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei