Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2020 - Anul XXV, nr. 80 (7385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate publică

Spitalul din Câmpulung, închis până pe 18 aprilie, după ce 74 de angajați și 7 pacienți au fost confirmați cu COVID-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două spitale municipale din județul Suceava s-au închis parțial sau total, într-o singură zi. După închiderea pavilionului central al Spitalului Municipal Fălticeni, la câteva ore, sâmbătă, a fost închis complet și Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc, pentru 14 zile. Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Manuela Trifan, a declarat, sâmbătă, că 74 de angajați ai Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc și cei șapte pacienți care se aflau internați la acel moment în unitatea medicală au fost confirmați infectați cu noul coronavirus.

Numărul mare de persoane infectate, de pe diverse secții ale spitalului, a determinat ca DSP să decidă închiderea unității medicale, pentru 14 zile, a explicat dr. Trifan. Aceste persoane erau negrupate pe o anumită secție și „din acest motiv am luat decizia închiderii întregului spital”, a declarat șefa DSP Suceava.

Ea a spus că în spital, sâmbătă, erau internați șapte pacienți, toți COVID pozitiv, care urmau să fie transferați la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Personalul a mers acasă, în izolare, timp de 14 zile. „Vreau să fac precizarea că personalul depistat pozitiv este în principal asimptomatic, drept care poate fi izolat la domiciliu și după 14 zile se va redeschide unitatea. Cei 74 de angajați depistați pozitiv sunt atât personal medical, cât și auxiliar”, a precizat dr. Trifan.

La unitatea medicală din Câmpulung Moldovenesc au fost recoltate probe pentru testarea COVID-19 de la toți cei 219 angajați. O parte au avut rezultat negativ, pentru alții ieri se așteptau încă rezultatele.

În județ sunt funcționale acum spitalele din Rădăuți, Vatra Dornei, Gura Humorului și Siret și parțial Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul din Câmpulung, închis până pe 18 aprilie, după ce 74 de angajați și 7 pacienți au fost confirmați cu COVID-19.
 Vizualizări articol: 1249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul din Câmpulung, închis până pe 18 aprilie, după ce 74 de angajați și 7 pacienți au fost confirmați cu COVID-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei