Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2020 - Anul XXV, nr. 80 (7385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Noutăți privind activitatea CAR Învățământ Fălticeni în contextul COVID-19

Asociația CAR Învățământ Fălticeni este o instituție financiară nebancară creată în folosul și pentru sprijinul financiar al celor peste 30.000 de membri din întreg județul Suceava, punând la dispoziția acestora servicii de creditare, economisire și asistență socială.

În cei 94 de ani de existență au fost multe provocări la care a trebuit să facem față, provocări atât la nivel de organizație, dar și în ceea ce privește membrii CAR.

În contextul extinderii epidemiei de coronavirus, acum mai mult decât oricând, rămânem la dispoziția membrilor noștri pentru a asigura acestora accesul la fondurile proprii sau, acolo unde este nevoie, pentru a sprijini membrii prin acordarea unor împrumuturi sau ajutoare nerambursabile din fondul de asistență socială, cu sprijinul cărora să poată depăși această perioadă dificilă.

În contextul actual încercăm să simplificăm cât mai mult procedurile de lucru și să folosim, acolo unde se poate, tehnica de comunicare la distanță prin telefon, e-mail, fax sau servicii de mesagerie mobilă ca WhatsApp și Facebook.

Astfel, recomandăm tuturor membrilor să rămână cât mai mult în casă, să aibă grijă de cei dragi și, în special, de cei în vârstă și să facă deplasări la sucursalele CAR doar atunci când este absolut necesar.

Dacă este nevoie de prezența în sucursală, este bine ca membrii CAR Învățământ să știe că vom menține în continuare deschise toate cele 23 de sucursale, inclusiv cele din zonele aflate acum în carantină din municipiul Suceava și localitățile limitrofe.

În toate agențiile CAR Învățământ Fălticeni, în intervalul 11 – 13, în toate zilele săptămânii, vor avea prioritate seniorii (persoanele cu vârsta peste 65 ani).

Recomandăm, ca și până acum, tuturor membrilor CAR să facă operațiunile la distanță și să meargă în agențiile CAR doar atunci când nu există o altă variantă.

Vă reamintim că plățile, indiferent de natura lor (plată rată împrumut, cotizație, depunere în fondul social) pot fi făcute cu cardul prin intermediul site-ului www.car-invatamant.ro, prin virament bancar, e-banking, debitare directă, borderou de plată și prin depunerea banilor la bancomatele GARANTI BANK.

În cazul operațiunilor precum contracte de împrumut sau retrageri din fondul membrului, recomandăm trimiterea în avans a documentelor pe e-mail sau WhatsApp către operatorii CAR astfel încât să nu fie nevoie de mai multe deplasări. Lista e-mail-urilor și a numerelor de telefon o găsiți pe pagina dedicată agenției de pe www.car-invatamant.ro/sucursale.

În perioada următoare vom asigura o suficientă lichiditate la nivelul instituției astfel încât accesul membrilor la propriile fonduri sau acordarea de împrumuturi să se facă în cel mai scurt timp posibil, cu mențiunea că recomandăm ca operațiunile să se facă pe cât posibil prin transfer bancar, pentru a limita expunerea angajaților CAR și a membrilor prin mânuirea de numerar.

Pentru a veni în sprijinul membrilor, având în vedere că dobânda la împrumuturi a fost scăzută de la 1 februarie cu titlu promoțional, am decis să menținem această dobândă scăzută la toate tipurile de împrumut pe termen nelimitat.

Referitor la legislația cu privire la amânarea ratelor de către instituțiile financiare bancare și nebancare ce urmează să intre în vigoare, facem următoarea precizare: CAR Învățământ Fălticeni este o organizație non-profit care a dovedit deja de-a lungul timpului că membrii săi sunt cel mai important activ al său. Tocmai de aceea, indiferent de cum vor fi noile reglementări privind amânarea ratelor care se vehiculează în presă, CAR Învățământ Fălticeni va manifesta înțelegere pentru toate cazurile afectate direct sau indirect de această epidemie și vom găsi soluții adaptate pentru fiecare situație în parte.

Astfel, ne dorim să ne sprijinim membrii să treacă peste această perioadă dificilă și vom face asta fără costuri suplimentare pentru membri și fără a capitaliza dobânda datorată la soldul împrumutului (considerăm acest lucru ca fiind o dobândă la dobândă și nu suntem de acord cu aceasta).

Vă reamintim, de asemenea, că în agențiile CAR este permis accesul unui singur membru per operator pentru a respecta astfel indicațiile date de autorități și pentru a diminua posibilitatea răspândirii virusului COVID-19.

Pentru Declarațiile pe proprie răspundere avem un răspuns oficial din partea MAI care recomandă persoanelor care vin la CAR pentru a face diverse operațiuni să completeze declarațiile în scopul asigurării de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

De asemenea, vă reamintim de campania pentru ajutarea medicilor din spitalele din județul Suceava, demarată de către CAR Învățământ Fălticeni, prin care am donat până acum 50.000 lei pentru spitalul din Fălticeni și 50.000 lei pentru spitalul din Suceava, sume care au ca scop achiziția de materiale de protecție pentru cadrele medicale – detalii găsiți pe www.sinoi.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noutăți privind activitatea CAR Învățământ Fălticeni în contextul COVID-19.
 Vizualizări articol: 1797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noutăți privind activitatea CAR Învățământ Fălticeni în contextul COVID-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei