Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2020 - Anul XXV, nr. 75 (7380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Sindicalistul Bănică acuză că polițiștilor și, mai nou, medicilor li se pune pumnul în gură prin posibilitatea detașării fără acord

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițistul sucevean Bogdan Bănică, lider la nivel național al Sindicatului ”Decus”, acuză că prevederile din Ordonanțele Militare cu privire la posibilitatea detașării polițiștilor și mai nou a medicilor, fără acordul lor, sunt o metodă subtilă de a li se pune pumnul în gură și a-i face că nu mai dezvăluie ”hibele” tot mai vizibile din sistem.

El face referire la ordinul prin care „detaşarea sau delegarea întregului personal medical se va efectua fără a se ţine cont de refuzul angajatului”. Anterior, tot prin Ordonanță Militară, s-a impus că polițiștii nu au voie să se pensioneze, să depună cereri de concedii medicale și pot fi detașați pe loc, fără acordul lor. 

”Ştim, militarii şi pompierii puteau fi oricând trimişi să lucreze la mama naibii în praznic dacă îndrăzneau să comenteze vreun ordin sau să emită vreun punct de vedere. Singurii care mai <comentam>, rămaşi pe baricade, eram poliţiştii şi cadrele medicale. Rămân dascălii, se va emite ordonanță și pentru ei, curând. Bănuiesc”, și-a spus nemulțumirea Bogdan Bănică.

Acesta crede că se urmărește ca orice angajat din sistemul medical, medic, asistent, infirmier să fie redus la tăcere sub ameninţarea delegării/detaşării în celălalt capăt al ţării.

Polițistul sucevean a mai anunțat că el nu are de gând să tacă și că într-o țară cât de cât normală un ministru al Afacerilor Interne nu ar putea emite Ordonanțe Militare.

Pe de altă parte, ne facem datoria de a preciza, pe scurt, că în situația în care se decretează stare de urgență se iau și decizii excepționale, care pot îngrădi pe anumite perioade unele drepturi, asta cu atât mai mult la cei din linia I, cum se spune atât de des în ultima perioadă despre polițiști sau medici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicalistul Bănică acuză că polițiștilor și, mai nou, medicilor li se pune pumnul în gură prin posibilitatea detașării fără acord.
 Vizualizări articol: 1232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicalistul Bănică acuză că polițiștilor și, mai nou, medicilor li se pune pumnul în gură prin posibilitatea detașării fără acord0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei