Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2020 - Anul XXV, nr. 73 (7378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Uniți în rugăciune

Obștea Mănăstirii Voroneț s-a rugat aseară pentru toate cadrele medicale aflate în prima linie, în lupta cu noul coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Obștea Mănăstirii Voroneț, maica stareță dr. Gabriela Platon, proinstareța Mănăstirii Voroneț, stavrofora Irina Pîntescu, monahia Elena Simionovici (scriitoare), împreună cu toate celelalte maicis-au rugat aseară, 27 martie, începând cu ora 22:00, pentru toate cadrele medicale aflate în prima linie, în lupta cu pandemia, dar și pentru ca „Dumnezeu să se milostivească și să ne izbăvească pe toți de acest rău”.

Rugăciunile obștii de maici de la Voroneț s-au făcut în același timp cu rugăciunile înălțate de toții slujitorii de la Sfântul Munte: „Vineri, 27/03/2020, începând cu ora 21:00, tot Sfântul Munte va face priveghere dedicată Maicii Preasfinte și Sfântului Haralambie, spre izbăvire de această pandemie. Vă rugăm ca acest mesaj să ajungă la toți creștinii ortodocși, astfel încât toți, împreună, să ne unim rugăciunile în această vineri, ca să se milostivească Dumnezeu și să ne izbăvească de acest rău“.

Proinstareța Mănăstirii Voroneț, stavrofora Irina Pîntescu, „a pus rânduiala să facem și noi această <priveghere de noapte>, ca multe alte mănăstiri din țară”, a precizat stareța Mănăstirii Voroneț. Rugăciunile măicuțelor au început vineri seară, începând cu ora 22:00. Nu au lipsit Acatistul, Ceasurile, Sf. Liturghie a Sf. Ioan Gură de Aur, după miezul nopții. Mai mulți apropiați ai Mănăstirii Voroneț s-au rugat, fiecare, acasă, în fața „altarului” creat de ei, din care nu au lipsit cel puțin o icoană și o candelă, și au citit rugăciuni adresate Lui Dumnezeu, Măicuței Domnului, Sf. Haralambie sau altor Sfinți. Astfel, măicuțele de la Voroneț nu au fost singure în rugăciune. Stareța Voronețului, dr. Gabriela Platon, a spus: „Nu suntem sigure că acum se va milostivi Dumnezeu de noi, oamenii, dar suntem sigure că nouă ne va face tare bine să ne știm uniți la rugăciune! La propunerea MăicuțeiIrina Pîntescu,ne-am rugat pentru toți medicii, asistentele și infirmierele. Să rămânem în continuare uniți în rugăciune”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obștea Mănăstirii Voroneț s-a rugat aseară pentru toate cadrele medicale aflate în prima linie, în lupta cu noul coronavirus.
 Vizualizări articol: 1806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Obștea Mănăstirii Voroneț s-a rugat aseară pentru toate cadrele medicale aflate în prima linie, în lupta cu noul coronavirus5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei