Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2020 - Anul XXV, nr. 73 (7378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În câteva săptămâni

Cererea crescută de dezinfectanți a triplat prețul alcoolului sanitar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cererea mare de dezinfectanți și mijloace de protecție înregistrată în această perioadă grea pentru toată lumea a dus la o explozie a prețurilor acestor produse. Cu toate acestea, când vine vorba de aceste produse atât de cerute de oameni, pentru firmele farmaceutice nu mai contează prețul. Indiferent ce prețuri are oferta furnizorului, aceste produse sunt acceptate la achiziție, pentru a avea ce oferi clienților care le caută cu disperare.

Unul dintre aceste produse mult solicitate este alcoolul sanitar, un dezinfectant folosit pe scară largă de cei care vor să se protejeze de infecția cu acest virus. Prețurile cu care se vindea flaconul de 500 ml varia între 5 și 6 lei, până la recomandările făcute pentru folosirea lui pe scară largă pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului. După dispariția sa pentru o perioadă de timp din toate farmaciile și din magazine, alcoolul sanitar a reapărut pe raft însă la 18 lei flaconul, un preț de trei ori mai mare. Chiar și așa, unii farmaciști se plâng că nu l-au putut achiziționa nici măcar cu preț crescut, din cauza ofertei reduse.

Farmacista Doinița Cocriș, vicepreședinte al Colegiului Farmaciștilor din România, ne-a vorbit despre ce se întâmplă pe piață: ”Am înțeles ultima dată, fără ca eu să văd oferta, că alcoolul sanitar de 500 ml avea pornirea de la furnizor undeva la 10,50 lei. La acest preț se adaugă TVA-ul de 19% și adaosul comercial și cred că ajunge pe undeva peste 16 lei. În penuria asta de dezinfectanți sunt farmacii care au luat, de pildă, clorhexidină gel de proveniență Polonia, la peste 20 de lei flaconul, și l-au luat așa scump, nu se mai uită nimeni la preț. Există oferte acum de măști de protecție la aproape 5 lei/bucată și le achiționăm repede, de parcă ni le-ar da degeaba. Până acum prețul lor era de circa 20 de bani/bucată și se vindea o cutie într-un an. Se cumpără câte 1.000 de bucăți de măști cu ochii închiși și cu plata pe loc. Farmaciile achiziționează absolut orice din acest domeniu și la orice preț. Nimeni nu se mai uită la prețul de pornire, se achiziționează totul <în orb> și cu plata pe loc, numai pentru a avea ce oferi clienților.”

Un dezinfectant care lipsește de pe piață în acest moment este clorul, pe care l-am căutat în magazine și nu l-am găsit. Clorul împreună cu alcoolul sanitar sunt substanțe virucide, care acționează împotriva virușilor și pe care oamenii le așteaptă în farmacii și magazine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cererea crescută de dezinfectanți a triplat prețul alcoolului sanitar.
 Vizualizări articol: 2112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cererea crescută de dezinfectanți a triplat prețul alcoolului sanitar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei