Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2020 - Anul XXV, nr. 70 (7375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu, consideră „pripită” transformarea Spitalului Suceava în „Spital COVID-19”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu, a transmis, marți, o scrisoare prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan, prin care califică drept „pripită” decizia autorităților de a transforma Spitalul de Urgență Suceava în unitate medicală destinată exclusiv pacienților infectați cu COVID-19.  „Colegiul Medicilor Suceava, ca reprezentant al peste 1.000 de medici, își manifestă profunda îngrijorare cu privire la situația explozivă a infectărilor cu COVID-19 la nivelul Spitalului Județean Suceava. Situația creată a generat hotărâri pripite, referitoare la transformarea unității spitalicești în unitate de îngrijire COVID pe Moldova, activitatea specifică medicală fiind redirecționată către alte spitale. Considerăm că această hotărâre nu va folosi la nimic, ba dimpotrivă va agrava situația din sănătate, în general”, scrie doctorul Hâncu.

Acesta arată că Spitalul de Urgență Suceava este unul  „de top, cu dotări de excepție și personal calificat pentru orice situație, fapt ce nu se întâlnește la alte spitale din județ”. „A distribui pacienții deja existenți, precum și alții în alte spitale ar duce la o diseminare a infecției și la nerezolvarea corectă a cazurilor din patologia generală, din cauza lipsei de aparatură și personal suficient”, afirmă medicul.

În opinia sa, soluția optimă ar fi redirecționarea parțială a cazurilor către noul spital Fălticeni, care ar putea „cu un minim efort, să funcționeze”. „Vă rugăm ca în hotărârile pe care le veți lua cu comisia venită de la București să implicați factorii locali medicali, precum și Colegiul Medicilor. Dorim cu toții să avem soluții viabile și corecte în această situație excepțională”, solicită dr. Hâncu.

Referitor la hotărârea luată cu privire la închiderea cabinetelor medicilor de familie, președintele Colegiului Medicilor Suceava afirmă că ”nu este posibil acest lucru, deoarece în acest domeniu nu se pot acorda în toate cazurile consultații telefonice și nici lua hotărâri în absența bolnavului în cabinet. Medicina de familie este singura rămasă să asigure continuitatea asistenței medicale, cu riscuri asumate. Solicităm ajutorul de a ne putea dota cu materiale de protecție și dezinfectante, urmând ca noi să luăm măsurile ce se impun la fiecare cabinet și să ne organizăm activitatea cât mai protectiv. Avem toată deschiderea și disponibilitatea de a vă ajuta într-o gestionare corectă și normală a situației existente”, mai scrie dr. Sorin Hâncu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu, consideră „pripită” transformarea Spitalului Suceava în „Spital COVID-19”.
 Vizualizări articol: 1319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu, consideră „pripită” transformarea Spitalului Suceava în „Spital COVID-19”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei