Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2020 - Anul XXV, nr. 69 (7374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Forță majoră

Suceava se va dota cu echipamente medicale din China pentru a lupta contra coronavirusului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană va cumpăra echipamente medicale de protecție, dar și aparatură necesară pentru tratamentul cazurilor de coronavirus, pe care le va pune la dispoziția medicilor și personalului medical din Spitalul Județean Suceava, devenit spital COVID-19, ca urmare a numărului mare de cazuri.

Măsura este una de forță majoră, valoarea totală a achizițiilor, care vor fi făcute direct din China, fiind de 5 milioane de lei, adică peste un milion de euro.

Utilizarea banilor de la bugetul local al Sucevei în acest scop a fost aprobată  luni, în cadrul unei ședințe de urgență a Consiliului Local, desfășurată într-o formulă neobișnuită, cu vot la distanță, pe tablete, dar și cu varianta de completare și semnare a buletinelor de vot lăsate la intrare în sediul municipalității.

“Astăzi s-a aprobat redirecționarea sumei de 5 milioane de lei (aproximativ un milion de euro) de la investiții la achiziții, bani cu care încercăm să asigurăm dotările materiale necesare Spitalului Județean: combinezoane, măști, testere, și nu în ultimul rând și cel mai important, aparate de ventilație pentru Secția de Terapie Intensivă.

Am luat legătura, în acest sens, cu conducerea orașului Yinchuan din China (oraș înfrățit cu Suceava) și cu Ambasada Chinei și așteptăm ofertele de acolo. Ne-am adresat Chinei, deoarece doar acolo se găsesc, Uniunea Europeană neavând disponibile în acest moment.

În urma discuțiilor avute cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și cu directorul general al Spitalului Județean, Vasile Rîmbu, s-a ajuns la concluzia că ar fi mai eficient ca Primăria Suceava să facă această achiziție de materiale de protecție și aparatură, pe care să le doneze spitalului. Achizițiile le vom face prin forță majoră, ofertele le vom aproba în Consiliul Local prin ședință de îndată”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Banii redirecționați au fost alocați inițial pentru realizarea unei roți panoramice, de 36 de metri înălțime, care făcea parte din strategia turistică a municipiului. Aceasta urma să fie realizată până la finele anului, în parcarea de lângă Cetatea de Scaun Suceava, de unde s-ar fi văzut de la înălțime tot orașul.

 

“Fac un apel din suflet, disperat, dar nu panicat - STAȚI ACASĂ!”

Intenția de luare a acestei măsuri a fost anunțată de edilul sucevean de luni dimineață, când a făcut apel la suceveni să ia toate măsurile de prevenție și să țină cont de deciziile autorităților, pentru a preveni răspândirea virusului.

“Mă adresez dumneavoastră într-unul dintre cele mai dramatice momente în care se află orașul nostru. Trecem prin această gripă nouă COVID-19, iar din păcate orașul nostru este unul dintre cele mai afectate orașe din țară, după numărul persoanelor infectate. O situație delicată este la Spitalul Județean, unde mai multe cadre medicale s-au infectat din cauza lipsei echipamentelor de protecție. Fac un apel din suflet, disperat, dar nu panicat - STAȚI ACASĂ! Așa cum se știe, Primăria v-a pus la dispoziție un număr unic de telefon direct 0230/210 682 care este funcțional de luni până sâmbătă, între orele 6-22.00.
Prin Poliția Locală și Direcția Socială vă stăm la dispoziție pentru a vă aduce apă și mâncare celor izolați la domiciliu sau cumpărături persoanelor peste 65 de ani să nu mai fiți nevoiți să ieșiți din casă”, a transmis primarul Sucevei, autoizolat în biroul său din primărie, ca urmare a contactului direct cu un funcționar care a fost depistat ca fiind infectat cu coronavirus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava se va dota cu echipamente medicale din China pentru a lupta contra coronavirusului.
 Vizualizări articol: 2821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceava se va dota cu echipamente medicale din China pentru a lupta contra coronavirusului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei