Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2020 - Anul XXV, nr. 69 (7374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Spitalul de Urgență Suceava a intrat în carantină şi apoi va trata exclusiv pacienți cu COVID-19

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va trata doar pacienți infectați cu COVID-19, a informat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Diana Gășpărel. „Toate cadrele medicale vor intra în izolare, iar Spitalul Județean Suceava va fi dezinfectat în următoarele 48 de ore și va fi folosit exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, pacienții internați pentru alte afecțiuni fiind transferați la alte spitale din zonă: spitalul din Rădăuți și cel de la Botoșani”, se precizează în comunicat.

Încă de ieri, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile, de către medicii de familie, iar pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului într-o unitate sanitară vor fi transferați la alte spitale. Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID-19, au mai informat autoritățile.

Analiza măsurilor întreprinse până în prezent la nivelul Spitalului Județean de Urgență Suceava pentru gestionarea situatiei COVID-19 în județ, cât și a măsurilor imediat următoare pentru soluționarea situației înregistrate la nivelul unității medicale a fost efectuată în cadrul unei ședințe de lucru la care au participat conf.dr. Lucian Indrei, director executiv al DSP Iași, desemnat prin ordin al ministrului Sănătății coordonator pentru gestionarea COVID-19 al regiunii Moldova, prof.univ.dr. Carmen Diana Cimpoeșu, managerul spitalului, Vasile Rîmbu, directorul medical dr. Doina Ganea-Motan și șeful UPU, dr. Liviu Cârlan. De asemenea, au luat parte conducerea DSP Suceava - directorul executiv Silvia Boliacu și medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, șeful ISU Suceava, colonel Costica Ghiață, vicepreședintele CJ Viorel Seredenciuc și managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronache.

Menționăm că la Spitalul de Urgență Suceava erau testați, până luni dimineață, peste 200 dintre angajați – personal medical, dar nu se cunoșteau toate rezultatele. Pe lângă salariați, în spitalul intrat în carantină luni dimineață se aflau și circa 420 de pacienți, internați în diverse secții ale spitalului, care au intrat în evaluare pentru a se vedea dacă merg acasă, în izolare, sub supravegherea medicilor de familie, sau se transferă în alte spitale.

În perioada următoare, unitatea medicală va cumpăra încă 50 de aparate de ventilație mecanică, pe lângă cele 35 pe care deja le are, potrivit unui comunicat al Comitetului Director al unității medicale. Finanțarea este asigurată de Consiliul Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgență Suceava a intrat în carantină şi apoi va trata exclusiv pacienți cu COVID-19.
 Vizualizări articol: 1518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgență Suceava a intrat în carantină şi apoi va trata exclusiv pacienți cu COVID-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei