Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2020 - Anul XXV, nr. 60 (7365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În câteva ore

Rafturile magazinelor și farmaciilor s-au golit de spirt medicinal și dezinfectante

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alcool sanitar și dezinfectante se mai găseau, ieri, doar accidental în supermarket-urile și farmaciile din Suceava. De teama coronavirusului, oamenii au cumpărat aceste produse în cantități mari și s-a produs un gol de aprovizionare. Președintele Colegiului Farmaciștilor din Suceava, Doinița Cocriș, a declarat, ieri, că în majoritatea farmaciilor din județ se mai găsesc doar sporadic stocuri de dezinfectante și alcool sanitar și nu poate face nici o estimare în legătură cu reluarea aprovizionării, mai ales că majoritatea produselor dezinfectante sunt de import. „Este haos în aprovizionarea cu dezinfectante și nu avem nici o predictibilitate. Fiecare se descurcă așa cum poate pentru că trebuie să asigurăm atât protecția personalului, cât și a oamenilor care intră în farmacii. Trebuie să găsim soluții”, a declarat Doinița Cocriș. Potrivit acesteia, farmaciile care au receptură pot să prepare substanțe dezinfectante, dar numai în cantități mici, pentru uz propriu.

Dificultăți în aprovizionare sunt și pentru alcoolul sanitar, concomitent cu creșterea cererii, atât din partea lanțurilor de magazine, cât și din partea instituțiilor publice și a populației. Directorul sucursalei Suceava a firmei Prodalcom, care produce alcoolul sanitar Vorona, Lucian Mihai, a declarat, ieri, că miercuri a epuizat tot stocul pe care l-a avut la Suceava, adică 1.800 de litri. „Cerințele au fost mult mai mari, dar am înjumătățit comenzile pentru a putea livra la mai mulți clienți”, a declarat acesta.

Potrivit altor reprezentanți ai firmei, la această oră sunt liste de așteptare din toată țara, foarte multe cereri venind din partea spitalelor. Fabrica are capacitate de producție ridicată și forță de muncă suficientă pentru a avea program de lucru și în weekend, dar se pare că ar exista unele probleme la furnizarea de recipiente pentru îmbutelierea alcoolului sanitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rafturile magazinelor și farmaciilor s-au golit de spirt medicinal și dezinfectante.
 Vizualizări articol: 1906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rafturile magazinelor și farmaciilor s-au golit de spirt medicinal și dezinfectante0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei