Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2020 - Anul XXV, nr. 60 (7365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După gratii

Bărbat condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor: a călcat cu mașina un băiat de 16 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Grănicești, a fost săltat de polițiști în urma unei condamnări definitive la o pedeapsă de 6 ani, 4 luni și 20 de zile de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de „tentativă la violență în familie”, „distrugere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.  Ilie Hapiuc s-a predat singur și a fost dus la Penitenciarul Botoșani. Într-un moment de nebunie, în care ținta principală a bărbatului a fost fratele său, acesta a trecut cu roțile mașinii peste unul dintre fiii acestuia, un băiat de 16 ani.

 

Filmul unei agresiuni care șochează de la un capăt la altul

Din ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a rezultat că între Ilie Hapiuc şi fratele său Toader, în vârstă de 42 de ani, exista o stare de animozitate veche şi foarte pronunţată.

În acest context, pe 21 august 2015, Ilie Hapiuc, aflat la volanul unui Opel Astra, pe raza satului Slobozia Sucevei, i-a observat pe fratele său şi pe cei doi băieţi ai acestuia, în timp ce se îndreptau spre casele lor pe biciclete. Autorul a accelerat autoturismul şi s-a deplasat în viteză spre zona de imaş în care se aflau cei trei.

În primă fază, rezultă din anchetă, autorul i-a lovit cu maşina pe fratele său şi pe unul dintre fiii acestuia, în vârstă de 16 ani.

„Ulterior, inculpatul a oprit maşina şi a întors-o, cu intenţia de a-l lovi a doua oară pe fratele său. În momentul când a făcut această manevră de întoarcere a trecut cu roţile maşinii peste corpul victimei H. D. L. (n.r. minorul de 16 ani). În continuare, inculpatul s-a deplasat spre fratele său, care tocmai se ridicase de pe iarbă, după ce a fost proiectat ca urmare a primului impact, iar în momentul în care a ajuns lângă acesta l-a atins cu partea laterală a maşinii, în acest mod victima fiind lovită a doua oară”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 Scenele violente nu s-au oprit aici. Inculpatul a oprit maşina şi a scos din portbagaj o lopată. Şi fratele său a luat din iarbă o botă din răchită, arată anchetatorii, între cei doi urmând o nouă altercaţie violentă. Această altercaţie a fost oprită de poliţiştii care au ajuns la faţa locului după un prim apel la 112.

Cel mai grav rănit a fost minorul de 16 ani, care a fost diagnosticat cu leziuni care au necesitat 44-45 de zile de îngrijiri medicale în vederea vindecării. În privinţa tatălui său, acesta a fost diagnosticat cu excoriaţii care au necesitat 2-4 zile de îngrijiri medicale.

Ilie Hapiuc a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de „tentativă la violenţă în familie” (asimilată tentativei de omor, dar pedepsită mai aspru când este vorba de o agresiune între membrii familiei), „distrugere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului". La prima instanță, Tribunalul Suceava, el încasase o pedeapsă mai mare, redusă însă de Curtea de Apel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor: a călcat cu mașina un băiat de 16 ani.
 Vizualizări articol: 1608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bărbat condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor: a călcat cu mașina un băiat de 16 ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei