Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2020 - Anul XXV, nr. 59 (7364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punct de vedere

Ioan Balan: ”România de mâine este oglinda sistemului educațional de astăzi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan este de părere că viitorul României depinde în mare măsură de ceea ce se petrece în sistemul de învățământ actual, unul care ar trebui să producă valori și oameni bine pregătiți în toate domeniile de activitate.

”România de mâine este oglinda sistemului educațional de astăzi. Nu vreau să arăt cu degetul către anumiți vinovați, pentru că ei sunt prea mulți și din tot spectrul politic, nu doar de la PSD. Dorința mea este aceea de a coagula forțele tuturor factorilor de decizie pentru a da o șansă sistemului de educație românesc să se relanseze și să ofere copiilor o educație de calitate, în școli moderne, cu profesori bine pregătiți și cât mai aproape de casă”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean consideră că nu se poate construi o țară civilizată și normală atâta vreme cât în sistemul educațional din România nu ajung toți copiii cu vârstă școlară, iar creșele și grădinițele noi, respectiv școlile moderne sunt doar un vis frumos.

”Toate partidele politice au promis în ultimii ani lucruri mărețe în legătură cu modernizarea sistemului de educație, însă, în realitate, se vede cu ochiul liber dezinteresul pentru acest domeniu. Ultimele trei guverne PSD s-au lăudat că vor construi peste 2.500 de grădinițe și școli noi, iar acum când tragem linie observăm că acestea nu au apărut, ci au rămas tot pe hârtie. Mai mult decât atât, pentru a face economii la buget, ca că aibă guvernele PSD ce să împartă baronilor roșii, rețeaua școlară s-a tot restructurat, numărul de școli a tot scăzut de la un an la altul, iar cadrele didactice sunt tot mai puține. Doar acolo unde comunitățile locale au ales bine în anul 2016, adică primari PNL buni gospodari, școlile și grădinițele au primit atenția cuvenită, transportul școlar nu mai este doar o promisiune, ci un serviciu real pentru copiii care străbat zeci de km până la școală, iar profesorii bine calificați au fost menținuți în sistem”, a menționat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean afirmă că în cele câteva luni PNL a reușit să pună în mișcare proiecte majore, al căror scop este să atragă copiii la școală, să elimine abandonul timpuriu al elevilor, să consolideze pregătirea dascălilor și să recredibilizeze instituțiile de învățământ superior. Extinderea programului ”masa la școală”, demararea programului ”școală după școală”, demararea programului de pregătire a personalului prin ”masteratul didactic”, urgentarea investițiilor în școlile învechite fără spații sanitare, precum și transparentizarea tezelor de doctorat sunt măsuri bune, cerute de ani de zile de societatea românească, care au devenit realitate într-un timp atât de scurt.

”Fac un apel la parlamentarii PSD să iasă din logica jocului politic, iar atunci când pe masa Parlamentului vor veni proiectele inițiate de PNL în favoarea sistemului național de educație să nu repete greșeala de a le respinge pe motiv că ele au fost inițiate de liberali. Și noi, liberali, am votat proiecte inițiate de PSD, atunci când ele au fost în favoarea cetățenilor români. Fac, așadar, un apel ca educația să fie domeniul în care lupta politică să nu mai aibă loc și, prin consens politic, să luăm cele mai bune soluții pentru ca toți copiii români să meargă la școală”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: ”România de mâine este oglinda sistemului educațional de astăzi”.
 Vizualizări articol: 1170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Balan: ”România de mâine este oglinda sistemului educațional de astăzi”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei