Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2020 - Anul XXV, nr. 58 (7363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situație de criză

Un ofițer sucevean, șef de secție, a încheiat azi 14 zile de izolare: și-a coordonat colegii de acasă inclusiv într-un caz de omor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful Secției Rurale de Poliție Gălănești, comisarul Marius Ciotău, a încheiat azi o perioadă de 14 zile de izolare la domiciliu, care i-a fost impusă după ce s-a întors de la Verona, zona Veneto.  Contactat de Monitorul de Suceava, ofițerul a precizat că a respectat cu strictețe izolarea la domiciliu, atât el cât și soția, deși la revenirea în țară, acasă, lumea nu era panicată mai deloc, unii luând chiar în derâdere măsurile aparent severe.

”Am fost martor la măsurile drastice luate în Italia și am văzut că nu e de glumit deloc cu acest virus. Mi-am întrerupt concediul când am văzut măsurile drastice din Italia, precum și faptul că virusul se răspândea foarte rapid. Trebuie să spun că era faza incipientă a virusului în Italia”, ne-a spus ofițerul.

Marius Ciotău a lucrat de acasă, în măsura în care s-a putut. El și-a coordonat colegii din subordine în mai multe anchete, inclusiv

în cazul de omor de la Costișa-Horodnic, unde un tânăr de 28 de ani i-a tăiat gâtul unui bărbat pe care l-a prins în casă cu soția sa.

De altfel, Dănuț Gheorghe Sofronie a fost prins chiar de un echipaj de la Secția Rurală Gălănești, fiind ulterior predat colegilor de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava:

”Și când sunt liber, în concediu de odihnă sau medical, ori după orele de program, nu pot rata momentul operativ. În munca de poliție, dacă nu sunt luate măsuri la timp pierzi foarte mult în activitate și nu poți să refaci nimic ulterior. Asta înseamnă să fii polițist. Asta e viața noastră zilnică, în acțiune”.

Ofițerul a subliniat că cei de la Direcția de Sănătate Publică Suceava i-au monitorizat permanent starea sa de sănătate.

”Chiar doresc să îi felicit pe acești oameni pentru eforturile pe care le fac. Au foarte mult de muncă, într-un județ în care au venit cei mai mulți oameni din Italia”, a mai subliniat Marius Ciotău.

 

”Este greu să respecți aceste condiții de izolare la domiciliu, însă este mult mai greu să ai conștiința încărcată că ai transmis virusul”

Ofițerul a încercat și el să facă apel la suceveni să fie cât mai raționali în următoarea perioadă:

”Recomand tuturor cetățenilor care au călătorit în zonele în care a apărut virusul COVID-19, indiferent de țară, să respecte condițiile impuse pentru izolare la domiciliu o perioada de 14 zile. Este o măsură foarte bună și cea mai eficientă pentru combaterea răspândirii acestui virus. Să ne gândim la toți cei care ne sunt prieteni, rude, vecini, colegi de serviciu și la ceilalți cetățeni pe care îi protejăm doar dacă suntem conștienți că trebuie să respectăm condițiile de izolare. Perioada de incubație a virusului este cuprinsă între 1 și 14 zile și trebuie să înțelegem cu toții că trebuie să fim responsabili și astfel vom combate transmiterea virusului. Este greu să respecți aceste condiții de izolare la domiciliu, însă este mult mai greu să ai conștiința încărcată că ai transmis virusul poate chiar involuntar, iar pentru unii ar putea fi efecte letale”.

La nivel de județ ar mai fi încă doi polițiști aflați în izolare la domiciliu, însă Ciotău a fost primul supus acestei măsuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un ofițer sucevean, șef de secție, a încheiat azi 14 zile de izolare: și-a coordonat colegii de acasă inclusiv într-un caz de omor.
 Vizualizări articol: 4038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Un ofițer sucevean, șef de secție, a încheiat azi 14 zile de izolare: și-a coordonat colegii de acasă inclusiv într-un caz de omor4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei