Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2020 - Anul XXV, nr. 58 (7363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răspuns oficial

Curtea de Conturi îi transmite senatorului Ioan Stan că va verifica modul în care CJ Suceava a împărțit banii pentru primării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Conturi a României i-a transmis liderului PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, că va verifica modul în care Consiliul Județean Suceava a împărțit banii localităților din Suceava. Anunțul a fost făcut după ce Ioan Stan i-a transmis o întrebare președintelui Curții de Conturi, Mihai Busuioc, în care a arătat că CJ Suceava a avut de împărțit o sumă de 27,316 milioane de lei, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare. Ioan Stan i-a solicitat lui Mihai Busuioc să-i precizeze criteriile legale de repartizare pe unitățile administrativ-teritoriale a acestei sume de 27,316 milioane de lei. El a vrut să afle dacă această sumă trebuie repartizată potrivit prevederilor din Legea bugetului de stat pentru anul 2020, potrivit cererilor formulate de primării, potrivit Legii privind finanțele publice locale sau printr-o altă modalitate.

În răspunsul transmis de președintele Curții de Conturi, Mihai Busuioc, se precizează că această instituție exercită controlul asupra modului de formare, de administrare și de întrebuințare a resurselor financiare ale statului și ale sectorului public, în conformitate cu dispozițiile prevăzute în Constituția României și în legea de organizare și funcționare a Curții de Conturi. „Aspectele sesizate de dumneavoastră cu privire la repartizarea sumelor din fondul de rezervă la dispoziția Consiliului Județean Suceava au fost reținute și vor fi verificate în cadrul acțiunii de audit financiar programat la această instituție în perioada 2 martie – 13 mai 2020”, a spus președintele Curții de Conturi.

În sesizarea transmisă Curții de Conturi, Ioan Stan a reclamat faptul că 54 de localități cu primari PSD au primit suma de 5,050 milioane de lei, reprezentând 32% din total, iar 41 de unități administrativ-teritoriale cu primari ai partidelor aflate la guvernare, în special ai PNL, au primit la alocare suma de 10,95 de milioane de lei, adică 68% din suma totală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curtea de Conturi îi transmite senatorului Ioan Stan că va verifica modul în care CJ Suceava a împărțit banii pentru primării.
 Vizualizări articol: 1590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curtea de Conturi îi transmite senatorului Ioan Stan că va verifica modul în care CJ Suceava a împărțit banii pentru primării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei