Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mar 2020 - Anul XXV, nr. 56 (7361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenție

Tunel special pentru protecția persoanelor cu diabet și a bolnavilor cronici, la Spitalul de Urgență Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persoanele cu diabet și bolnavii cronici au, de astăzi, un tunel special amenajat la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava pentru acces în ambulatoriul de diabet și la Biroul de internări bolnavi cronici. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că măsura a fost luată pentru a proteja aceste categorii de pacienți, care sunt cele mai expuse la a dezvolta forme severe de boală în cazul infecției cu noul coronavirus.

Potrivit studiilor făcute publice de Organizația Mondială a Sănătății, https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/, persoanele în vârstă și cele diagnosticate anterior cu diverse comorbidități sunt mai vulnerabile la infecția cu coronavirus. Datele de până acum arată că sunt câteva categorii cu risc maxim să dezvolte o formă severă a infecției cu noul coronavirus. Din cazurile confirmate cu noul coronavirus, rata de mortalitate a fost de 13,2% la persoanele cu afecțiuni cardiovasculare, de 9,2% la cele cu diabet zaharat, 8% la persoanele cu afecțiuni respiratorii cronice, 8,4% în caz de persoane cu hipertensiune și 7,6% în cazul celor cu cancer.

O altă categorie vulnerabilă la îmbolnăvire este personalul medical. Vulnerabilitatea personalului medical este o consecință a contactului zilnic al acestora cu pacienți posibil infectați, aflați în perioada de incubație sau asimptomatici. Particularitatea cazurilor de infecție în rândul cadrelor medicale constă în faptul că deseori vin în contact cu pacienți cu o încărcătură virală importantă. De asemenea, din cauza solicitării caracteristice din sectorul medical, care implică lipsa unui stil de viață sănătos, de privare de somn și oboseală cronică, susceptibilitatea la infecția virală este crescută.

Conform OMS, cazurile suspecte se confirmă prin diagnostic de laborator, după metodologia adoptată. Cazul suspect de infecție cu noul coronavirus este persoana care prezintă cel puțin unul dintre simptomele triadei bolii (febră, tuse, dificultăți în respirație) și are risc de expunere la virus în ultimele 14 zile anterioare debutului bolii. Riscul de expunere presupune istoricul de călătorie în zone în care au fost raportate cazuri de infecție cu noul coronavirus, contactul apropiat cu un caz confirmat sau probabil de infecție, vizitele sau activitățile desfășurate într-una din zonele cu cazuri raportate sau într-o unitate sanitară în care au fost raportate infecții cu noul coronavirus în perioada de 14 zile precedente debutului bolii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tunel special pentru protecția persoanelor cu diabet și a bolnavilor cronici, la Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 2988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Tunel special pentru protecția persoanelor cu diabet și a bolnavilor cronici, la Spitalul de Urgență Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei