Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mar 2020 - Anul XXV, nr. 55 (7360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluții contradictorii

Judecătorii au respins încadrarea de omor în cazul tânărului care a provocat nenorocirea de pe trecerea de pietoni din faţa Palatului de Justiţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul privind unul din cele mai dramatice accidente petrecute în ultimii ani în municipiul Suceava se plimbă fără finalitate de la o instanță la alta. Este vorba de tânărul care a accidentat mortal o femeie pe trecerea de pietoni din fața Palatului de Justiție Suceava, în noiembrie 2018, și a rănit-o extrem de grav pe fiica ei, în vârstă de un an și jumătate.

Tribunalul Suceava a decis în ședința de vineri, 6 martie, să respingă încadrarea de omor și tentativă de omor, stabilită de Judecătoria Suceava, care își declinase competența anterior. Practic, judecătorii de la Tribunal au admis contestația șoferului, prin avocat, care a reușit să convingă, cel puțin în această fază a procesului, că nu trebuie să răspundă pentru omor, ci doar pentru o moarte produsă din culpă.  

Totodată, Tribunalul Suceava a sesizat Curtea de Apel Suceava, privind conflictul negativ de competență. Magistrații de la Curtea de Apel Suceava vor trebui să stabilească acum ce instanță va judeca în continuare procesul, după ce Judecătoria Suceava și Tribunalul Suceava și-au declinat pe rând competența. 

Pe 14 noiembrie 2018, Irina Airinei a traversat regulamentar, dinspre Palatul de Justiţie, împingând căruciorul în care se afla fiica sa. Bogdan Florin Chetrariu venea cu viteză cu mașina pe sensul dinspre Policlinică şi nu a reuşit să evite impactul. Şoferul nu a frânat, încercând să evite impactul prin dreapta. Din păcate, a lovit-o în plin pe mamă, dar şi căruciorul în care era fetiţa de un an şi jumătate. Cele două au fost proiectate la mare distanţă de trecerea de pietoni. Femeia a murit, în timp ce fetița a supraviețuit, dar se află în stare gravă și acum, fiind îngrijită la pat de tatăl său.

Viaţa normală a unei familii a fost dată peste cap în cel mai crunt scenariu posibil în urma acestui accident. Marea problemă este că fetița are nevoie de bani pentru îngrijire și terapie, iar această lungire a procesului lovește chiar în oamenii deja nenorociți cumplit de dramă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorii au respins încadrarea de omor în cazul tânărului care a provocat nenorocirea de pe trecerea de pietoni din faţa Palatului de Justiţie.
 Vizualizări articol: 4450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Judecătorii au respins încadrarea de omor în cazul tânărului care a provocat nenorocirea de pe trecerea de pietoni din faţa Palatului de Justiţie2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei