Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2020 - Anul XXV, nr. 54 (7359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Zi de foc

Șapte intervenții pentru stingerea unor incendii de vegetație, în doar câteva ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incendiile de vegetație uscată, provocate de către cetățeni pentru curățarea terenurilor, au luat amploare în ultima perioadă și au creat probleme mari echipelor de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava. Numărul acestor incendii a crescut mult în ultima perioadă, din cauza încălzirii timpurii a vremii și din lipsa zăpezii. Utilizarea focului deschis pentru distrugerea vegetației uscate însă se execută fără respectarea măsurilor de siguranță, un factor favorizant al dezvoltării flăcărilor fiind vântul, care s-a manifestat violent în ultima perioadă.

În acest mod sunt puse în pericol gospodăriile aflate la limitele de proprietate ale terenurilor incendiate, iar șoselele sunt inundate cu fum, existând pericolul de producere a unor accidente rutiere. De asemenea, calitatea aerului este viciată prin cantitatea mare de fum și de gaze toxice rezultate în urma arderilor. Și nu în ultimul rând, nu trebuie uitat faptul că unele persoane au căzut victime acestor incendii, suferind arsuri grave sau găsindu-și sfârșitul în flăcările provocate chiar de ele.

În cursul zilei de miercuri, pompierii suceveni au intervenit pentru stingerea a nu mai puțin de șapte astfel de incendii de vegetație uscată, trudind pe parcursul zilei la stingerea lor. Numărul acestor incendii a fost cu siguranță mult mai mare, însă doar acestea au fost semnalate prin apeluri la 112, după ce oamenii s-au speriat pentru că focul a pus în pericol case din vecinătatea acestor terenuri. Flăcările au afectat în cursul acelei zile circa 14 hectare de terenuri cu vegetație uscată, situate în diferite zone din județ.

De la începutul anului, pompierii au înregistrat 40 de astfel de misiuni de stingere a vegetației uscate aprinse, fiind afectate 86 de hectare de teren arabil. Incendiile au pus în pericol case, anexe, animale și fonduri de pădure, misiunile de stingere necesitând o concentrare mare de forțe și mijloace, atât din partea pompierilor militari, cât și din partea serviciilor voluntare pentru situații de urgență, a lucrătorilor Direcției Silvice și a altor instituții, pentru a putea limita propagarea focului. Unele din aceste intervenții s-au desfășurat în condiții extreme, pe terenuri accidentate și greu accesibile și în lipsa resurselor de apă. Pompierii fac pe această cale un apel pentru respectarea măsurilor specifice de prevenire a acestor incendii, prin interzicerea utilizării focului deschis pentru curățarea terenurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șapte intervenții pentru stingerea unor incendii de vegetație, în doar câteva ore.
 Vizualizări articol: 1010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șapte intervenții pentru stingerea unor incendii de vegetație, în doar câteva ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei