Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 feb 2020 - Anul XXV, nr. 48 (7353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mandate executare

Doar doi dintre membrii grupării lui Vîju, găsiți și duși la penitenciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doar doi dintre condamnații definitiv din dosarul grupării lui „Vîju” de la Frasin - Stulpicani au fost găsiți de polițiști miercuri după-amiază, imediat după emiterea sentințelor definitive de către judecători. Au fost identificați și duși la Penitenciarul Botoșani Ionel Flocea, care are de executat 3 ani și 6 luni de închisoare pentru tâlhărie, și Ionel Marius Șecman, zis „Copilul”, care are de executat 7 ani de închisoare.

Restul condamnaților nu au fost de găsit, existând informații că sunt plecați în Germania și Marea Britanie. Dacă aceștia nu vor reveni de bunăvoie acasă în următoarele zile, se va trece la darea lor în urmărire la nivel național și internațional.

 

Condamnați „grei” care nu au fost găsiți

Printre cei care nu sunt în țară ar fi și Alexie Pitișciuc, „Vîju”, liderul grupării, care are de executat 4 ani și 10 luni de închisoare, Marian Catrinar și frații Alexandru și Ștefan-George Flocea, care au de executat fiecare câte 7 ani de închisoare.

Deși ”Vîju” a fost considerat liderul absolut al grupării, cele mai mari pedepse, de 7 ani de închisoare, le au de executat alți patru inculpați, amintiți mai sus, asta pentru că aceștia au participat la un atac sălbatic asupra unui tânăr, pe care l-au lovit cu parii și cu o sabie, fapta fiind încadrată la tentativă de omor. 

Cel mai trist este că tânărul lovit cu sabia în cap în timpul unei răfuieli a rămas cu sechele grave pe viață.  

Potrivit anchetatorilor, gruparea infracţională s-a constituit la începutul anului 2008 şi a comis zeci de fărădelegi pe raza localităţilor Gura Humorului, Frasin, Stulpicani, de la şantaj, lipsire de libertate, tâlhării, la violuri etc. Faptele au continuat până în 2011, culminând cu tentativa de omor care a pus „capac” grupării.

Reacția polițiștilor din zonă a fost foarte slabă și târzie. Aproximativ 70 de dosare din perioada 2008-2011, care vizau membri ai grupării, dosare înregistrate la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc, nu au mai ajuns în instanţă, ca urmare a împăcării părţilor sau retragerii plângerilor prealabile.

Procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, au arătat în rechizitoriu că membrii grupării „au creat un sentiment de panică în zona de acţiune, inclusiv pe fondul lipsei de ripostă şi fermitate a organelor locale de poliţie”.

Cea mai gravă faptă a fost comisă pe 20 septembrie 2001, când Gavril Dumbravă, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Stulpicani, a fost atacat cu sălbăticie pe o uliţă din localitate. Lovit violent în cap cu parii şi cu o sabie, tânărul de 22 de ani a ajuns în stare critică la spital.

Acest tânăr de 22 de ani făcea parte dintr-un grup care, în vara acelui an, s-a revoltat împotriva clanului. La Tărnicioara - Ostra, fraţii Alexandru Constantin Flocea, zis ”Ali”, şi Ştefan George Flocea, zis ”Pletosul”, doi dintre membrii grupării, au fost bătuţi măr de cei care au luat hotărârea de a lua atitudine.

Ca răzbunare, pe 20 septembrie, s-a petrecut atacul criminal asupra tânărului de 22 de ani.

De subliniat și cât de greu a ajuns acest dosar atât de grav la condamnări, la opt ani și jumătate de la tentativa de omor și la 12 ani de la constituirea grupării. În aceste condiții nici nu miră faptul că mare parte din condamnați nu mai sunt în țară. 

Dosarul a avut un traseu foarte sinuos, atât în faza de anchetă, cât și la judecată, de unde a fost retrimis la un moment dat la DIICOT, pentru completarea probatoriului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar doi dintre membrii grupării lui Vîju, găsiți și duși la penitenciar.
 Vizualizări articol: 2920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar doi dintre membrii grupării lui Vîju, găsiți și duși la penitenciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei