Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 feb 2020 - Anul XXV, nr. 44 (7349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Câmpurile magnetice și sănătatea

Asemenea naturii și tuturor organismelor vii, și corpul omenesc este afectat de câmpurile magnetice. Sir William Gilbert, medicul personal al Reginei Elisabeta I a Angliei, a scris lucrarea „Despre magnet și corpuri magnetice și despre marele magnet, Pământul”, privind uzul magneților în medicină, fiind unul dintre promotorii acestei terapii.

Cu toții știm că „a dormi destul” este unul dintre cele mai bune sfaturi pe care ți le poate da medicul. Cercetările recente spun acum că dormitul cu capul în anumite direcții ne poate afecta tiparele de somn din cauza câmpurilor magnetice. Multe persoane au constatat că, prin simpla inversare a orientării patului, dorm mai bine și chiar scapă de insomnii. La fel ca și planeta noastră, care are un pol pozitiv în nord și unul negativ în sud, corpul nostru are un pol pozitiv în cap și unul negativ în picioare. Polii pozitivi se resping reciproc, deci alinierea capului cu Polul Nord pozitiv poate determina un conflict între cei doi poli. Din punct de vedere terapeutic, este indicat să ne ferim să dormim cu capul spre nord sau vest.

Chimistul american Linus Pauling a descris pentru prima dată proprietatea biomagnetică a sângelui, însă multe dintre cercetările uzului magneților în medicină au fost realizate în Japonia și Rusia, unde constituie o parte acceptată în medicina complementară. În Occident, doctorul William H. Philpott, specialist în terapia cu câmpuri magnetice și în medicina ortomoleculară, câștigător al premiului „Jonathan Forman” al Academiei Americane de Medicină Ambientală și al premiului „Linus Pauling” din partea Societății de Sănătate Ortomoleculară, a afirmat: „Terapia cu câmpuri magnetice va fi cel mai eficient tratament antibiotic pentru infecții (bacterii, virusuri, fungi și paraziți), fiindcă niciunul dintre aceste organisme nu poate tolera un câmp magnetic negativ.”

Câmpurile magnetice acționează asupra celulelor organismului deoarece pot penetra orice materie organică. Întrucât corpul omenesc este constituit din atomi și molecule cu sarcină electrică, câmpurile magnetice pot să afecteze schimbul de ioni dintre nucleele celulelor, jucând un rol vital ca mediu de transfer al informațiilor între celule și ADN-ul lor. S-a observat că celulele bolnave au un potențial electric redus în comparație cu cel al celulelor sănătoase. Când în orice zonă din corp circulația devine deficitară, scade nivelul de oxigen care e transportat de sânge. Deoarece oxigenul este un combustibil pentru funcționarea pompei de ioni, în interiorul și în jurul fiecărei celule, potențialul electric se micșorează.

Utilizarea proprietăților terapeutice ale câmpurilor magnetice intensifică circulația, nutriția, oxigenul și potențialul electric al celulelor din corp, permițându-le să funcționeze la niveluri optime. Câmpurile magnetice vindecătoare, sub formă de impulsuri sau ale magneților terapeutici, constituie o modalitate de refacere a electricității corpului și de echilibrare a sistemului de meridiane energetice.

Terapia magnetică este ieftină, ușor de aplicat și nu are efecte secundare. Tratamentul magnetic are o sumedenie de beneficii pentru sănătate: susține vindecarea rănilor și regenerarea oaselor; îmbunătățește circulația în țesuturi; tratează durerea la nivelul sistemului nervos; reduce spasmele și tensiunea musculară; facilitează relaxarea, reducând afecțiunile asociate cu stresul cronic; atenuează durerile de cap provocate de migrene, senzațiile de greață și vărsăturile; tratează tulburările metabolice și hormonale; tratează depresia și dezechilibrele emoționale.

În comerț există plasturi magnetici de toate formele, mărimile și valorile gauss, astfel încât să poată fi aplicați în mod flexibil pe diverse zone ale corpului, cu scopuri diferite. Majoritatea plasturilor pornesc de la 800 gauss și cresc considerabil în capacitate. Folosirea lor nu presupune decât localizarea unei zone sensibile, rigidizate sau lezate și aplicarea directă a magnetului pe zona afectată. De asemenea, în psihologia energetică se pot stimula punctele de acupunctură în vederea echilibrării sistemului imunitar, relaxării sistemului nervos și inducerea unei stări generale de bine.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câmpurile magnetice și sănătatea.
 Vizualizări articol: 2197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 85 voturi
Câmpurile magnetice și sănătatea4.9585

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei