Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 feb 2020 - Anul XXV, nr. 43 (7348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fugar

Rădăuţeanul „Giuliano”, condamnat pentru înscenarea de accidente, dat în urmărire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că a declanşat procedurile de urmărire ale lui Lilian Avram, zis „Giuliano”, din municipiul Rădăuţi, condamnat definitiv la începutul acestui an pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune calificată, la 2 ani şi 10 luni de închisoare. Acesta a dispărut înainte de a fi condamnat definitiv, astfel că a devenit urmărit general.

Poliţia a publicat fotografia sa şi a făcut apel la cetăţeni să anunţe dacă au informaţii unde s-ar afla acesta. 

Lilian Avram, zis „Giuliano”, a fost condamnat într-un dosar cu numeroşi inculpaţi implicaţi, o reţea care înscena accidente pentru a încasa despăgubiri. 

 

Cum acţiona gruparea. Maşini de lux deja avariate, „lovite” de vechituri

Ca mod de operare, sucevenii deţineau sau procurau autoturisme scumpe, de lux, deja avariate (mărcile BMW, Audi, Jaguar, Mercedes, Volvo), pe care le foloseau pentru a înscena accidente rutiere. Autoturismul vinovat de accident era de obicei o Dacie veche, de pe asigurarea RCA a căreia se încerca obţinerea de despăgubiri mari. Procurorii au identificat şapte cazuri în care inculpaţii au reuşit să obţină despăgubiri între 25.000 şi 60.000 de lei, cu precizarea importantă că tentativele de înşelăciune au fost în număr mult mai mare, însă responsabilii de la societăţile vizate au „mirosit” frauda.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au explicat în rechizitoriu că majoritatea accidentelor au fost înscenate ca presupunând implicarea a două autovehicule, dar au fost identificate şi evenimente rutiere în care s-a declarat că au fost implicate trei autovehicule (pentru a justifica avarii în faţă şi în spate la autoturismul deja avariat) sau un singur autovehicul. Unul dintre autovehicule era cel scump, deja avariat, iar al doilea era autovehiculul „vinovat”, ieftin.

Cazurile au intrat în atenţia organelor de urmărire penală în condiţiile în care pretinsele evenimente rutiere aveau loc în interiorul localităţilor, se soldau cu avarii majore ale autoturismelor, inclusiv daună totală uneori, însă nu existau victime şi martori oculari. Evenimentele rutiere au fost înscenate în diferite localităţi, majoritatea din zona Rădăuţi, dar şi în apropierea municipiului Fălticeni sau chiar în judeţul Iaşi.

Cel mai adesea, scenariul producerii accidentelor era acelaşi: efectuarea unei manevre bruşte de evitare a unei gropi sau a unui câine (de către şoferul autoturismului „vinovat”), cu consecinţa acroşării laterale a unui autovehicul aflat în depăşire (autoturismul care urma a beneficia de despăgubiri), care în urma impactului a părăsit partea carosabilă, a ajuns în şanţ, apoi a ricoşat într-un obstacol (copac, stâlp, parapet de beton), au explicat procurorii.

Procurorii au subliniat că cele mai multe evenimente rutiere au fost înscenate la iniţiativa şi cu contribuţia inculpatului Lilian Avram, acesta oferind idei sau maşini avariate şi altor persoane pentru a acţiona în mod similar.

 

Alţi condamnaţi cu executare din dosar

Printre cei care au mai primit pedepse cu executare în acest dosar se mai află Mihăiţă Musteaţă, trimis în judecată pentru săvârşirea a nouă infracţiuni (înşelăciune, tentativă la infracţiunea de înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale sub semnătură privată, fals în declaraţii, participaţie improprie la fals intelectual) - 4 ani cu executare şi Cristian Pamparău, trimis în judecată pentru săvârşirea a patru infracţiuni (înşelăciune, tentativă la infracţiunea de înşelăciune, fals în declaraţii, participaţie improprie la fals intelectual) - 3 ani, 4 luni şi 20 de zile închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţeanul „Giuliano”, condamnat pentru înscenarea de accidente, dat în urmărire.
 Vizualizări articol: 6220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Rădăuţeanul „Giuliano”, condamnat pentru înscenarea de accidente, dat în urmărire5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei