Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 feb 2020 - Anul XXV, nr. 43 (7348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Fă Rai din ce ai!”

Campanie de donare de carte pentru copiii instituţionalizaţi, la Biblioteca Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” a lansat campania de donare de carte pentru copiii instituţionalizaţi „Fă Rai din ce ai!”, iniţiată în cadrul proiectului „4/4 Pentru Prieteni”, organizat de Ambasada SUA în România şi American Councils for International Education.

Pe parcursul lunilor februarie şi martie, sucevenii, în general, respectiv tinerii, în special, care vin la Biblioteca Bucovinei sunt invitaţi să doneze o carte pentru copiii de la Casa de tip familial „Visătorii” din localitatea Fundu Moldovei. Astfel, utilizatorii Bibliotecii Bucovinei devin voluntari ai acestei campanii. Cei aproape 30 de copii şi adolescenţi din centrul menţionat au vârste cuprinse între 4 şi 19 ani şi provin din familii defavorizate, au fost abandonaţi sau au suferit diferite forme de abuz.

Volumele pot fi aduse la Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii judeţene (Corp B) şi se vor constitui într-un fond de carte care va fi donat, pe 2 aprilie 2020, Casei de tip familial „Visătorii”. Momentul nu este ales întâmplător, ci pentru a marca Ziua internaţională a cărţii pentru copii, care se sărbătoreşte la această dată. Coordonatoarea activităţii este Victoria Sbiera, Secţia pentru adolescenţi – Biblioteca Bucovinei.

La evenimentul din 2 aprilie vor participa şi actori ai Teatrului Municipal „Matei Vişniec”.

Motivaţi de ideea că doar împreună putem aduce bucurie în sufletul copiilor instituţionalizaţi, o parte din actorii teatrului sucevean vor prezenta un moment artistic.

Demersul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” se desfăşoară sub egida Consiliului Judeţean Suceava şi este susţinut de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, în subordinea căreia se află Casa de tip familial „Visătorii” din localitatea Fundu Moldovei. Directorul Bibliotecii „I.G. Sbiera” Suceava, dr. Gabriel Cărăbuş, a spus că „scopul campaniei <Fă Rai din ce ai!> este de a promova lectura în rândul tinerei generaţii, dar şi valorile voluntariatului. Aceasta face parte din proiectul <4/4 Pentru Prieteni>, aflat deja la a treia ediţie în ţara noastră şi susţinut de Ambasada SUA în România şi American Councils for International Education, respectiv iniţiat în memoria lui Martin Luther King Jr, renumitul activist american care considera că <Întrebarea cea mai urgentă şi insistentă a vieţii este: ce faci pentru ceilalţi?>”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de donare de carte pentru copiii instituţionalizaţi, la Biblioteca Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie de donare de carte pentru copiii instituţionalizaţi, la Biblioteca Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei