Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 feb 2020 - Anul XXV, nr. 33 (7338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Lawspective

Primul club de educație juridică destinat elevilor, înființat la Colegiul ”Petru Rareș”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul acestui an, la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava funcționează Clubul de Educație Juridică "Lawspective", club ce are ca scop promovarea educației juridice în rândul liceenilor, a unor aspecte relevante ale sistemului judiciar din România, adaptate tinerei generații și prezentate într-o manieră atractivă.

Elevii îşi vor cunoaşte mai bine drepturile, dar şi obligaţiile de cetăţeni, vor învăța despre concepte specifice acestui domeniu, fiecare întâlnire a membrilor clubului beneficiind de prezența unui specialist, invitat special.

„Lawspective” este coordonat de prof. Laura Salciuc, activitățile clubului se desfășoară săptămânal, în zilele de duminică și au o durată de două ore. Clubul funcționează sub umbrela VeDemJust, asociație care urmărește printre altele „întărirea democrației, susţinerea statului de drept, promovarea şi apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”, fiind fondată de judecătorul Cristi Danileț.

„Clubul vizează promovarea educației juridice în rândul liceenilor, dar și antrenarea lor în a deveni persoane implicate, ce își exprimă liber opinia. Inițiativa a aparținut unor eleve din clasa a X-a, care au participat la o tabără de vară organizată de VeDemJust, la Turda, pe teme juridice. Le-a plăcut și au vrut să aducă și la Suceava activități pe teme din acest domeniu. Clubul se adresează elevilor de la liceul nostru, au venit și câțiva elevi de la alte licee, iar prima întâlnire s-a desfășurat în luna ianuarie. Până acum i-am avut invitați pe Corina Dumitraș – consilier juridic la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), Iuliana Iacob – IPJ Suceava, iar la ultima întâlnire a fost prezent Andrei Ceobanu - polițist criminalist. Acesta le-a vorbit elevilor despre desfășurarea unei investigații, cum adună și analizează probele, a fost o întâlnire foarte apreciată de cei prezenți”, a menționat prof. Laura Salciuc.

 

Elevi tentați de o carieră în domeniul juridic

Cei mai mulți dintre participanți sunt elevi din clasele a IX-a și a X-a, mulți dintre ei tentați de o carieră în acest domeniu, care vor să se convingă că sistemul juridic e cea mai bună opțiune pentru viitorul lor. Dezvoltarea personală, a încrederii în sine, îmbunătățirea aptitudinilor de a-și susține opiniile în public, dezvoltarea unor relații de prietenie sunt alte câteva motive pentru care elevii sunt interesați de „Lawspective”.

„Întâlnirile sunt interactive, includ prelegeri, jocuri, discuții interesante, iar pentru viitor ne gândim și la jocuri de rol și alte activități care să-i atragă pe elevi”, a mai arătat Laura Salciuc.

Președintele Clubului de Educație Juridică este eleva Diana Gheorghe, printre idealurile sale evidențiindu-se și o carieră în domeniul juridic, acesta fiind unul din motivele pentru care Diana s-a hotărât să pună bazele unui nou club destinat liceenilor suceveni.
"Tinerii de azi sunt aceia de la care se așteaptă inițiativă, implicare, o dorință neînfrânată de a face societatea în care trăim un mediu propice pentru dezvoltare. Lawspective își propune să ghideze tânăra generație cu privire la drepturile și îndatoririle pe care le au și să le ofere o perspectivă diferită asupra a ceea ce înseamnă dezvoltarea personală. Clubul își dorește să ajute liceenii să-și șlefuiască caracterul, să-și exprime opiniile în public și să fie cetățeni asumați. Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume și alătură-te clubului de educație juridică”, a mărturisit Diana.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul club de educație juridică destinat elevilor, înființat la Colegiul ”Petru Rareș”.
 Vizualizări articol: 2393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Primul club de educație juridică destinat elevilor, înființat la Colegiul ”Petru Rareș”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei