Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 ian 2020 - Anul XXV, nr. 12 (7317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

Opt ”piraţi rutieri” au rămas fără certificate şi plăcuţe de înmatriculare, în urma unei acţiuni a poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii Serviciului Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, au organizat în cursul zilei de marţi o acţiune de control în întreg judeţul Suceava, pentru combaterea ilegalităţilor în cadrul transportului public de persoane şi pentru prevenirea „pirateriei rutiere”. Cu ocazia acţiunii, poliţiştii au verificat respectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii auto angajaţi ai operatorilor de transport rutier.

În timpul controalelor au fost verificaţi 89 de conducători auto, fiind constatată o infracţiune rutieră şi un permis de conducere fiind reţinut de poliţişti. Verificările efectuate asupra vehiculelor care transportau ilicit persoane au dus la retragerea a 8 certificate de înmatriculare şi întocmirea a tot atâtea procese-verbale de indisponibilizare a plăcuţelor de înmatriculare ale vehiculelor. De asemenea, au fost aplicate şoferilor 78 de sancţiuni, în valoare de 33.210 lei.

 

Acţiunea face parte dintr-un plan amplu de prevenire, denumit ”Piraţii Rutieri”

Acţiunea derulată în cursul zilei de marţi face parte din cadrul unui plan de acţiune intitulat ”Piraţii Rutieri”, prin care poliţiştii încearcă depistarea şi sancţionarea celor care fac transport ilicit de persoane, fără vreo formă legală. În cadrul unor acţiuni similare, desfăşurate în cursul anului trecut, poliţiştii au ridicat plăcuţele de înmatriculare şi certificatele de la 17 autovehicule folosite de piraţii auto. Ridicarea plăcuţelor de înmatriculare se pune în aplicare acum mult mai uşor, în urma modificării legislaţiei rutiere. Şoferii care efectuează transport ilegal de persoane pot fi lăsaţi mult mai uşor fără maşini, pentru un interval de până la 6 luni, în urma modificărilor aduse Legii 38/2008, privind organizarea timpului de muncă al persoanelor care efectuează activităţi mobile de transport rutier. Prin modificarea adusă legislaţiei, pirateria auto nu mai trebuie dovedită în mod repetat pentru cel care face transport ilicit, ci doar o singură dată. Aşa se explică de ce au reuşit poliţiştii, într-un interval de câteva ore, să indisponibilizeze opt maşini, prin ridicarea plăcuţelor şi a certificatelor de înmatriculare.

Maşinile respective nu au drept de circulaţie timp de şase luni de zile, însă, dacă proprietarul achită amenda, el poate recăpăta numerele de înmatriculare şi certificatul după 30 de zile. Amenzile care pot fi aplicate pentru piraterie auto sunt cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei.

Un bărbat de 38 de ani, din comuna Ipoteşti, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea autoturismul pe strada Izvoarele Cetăţii din localitate, având patru pasageri pe care îi transporta pe ruta Ipoteşti - Suceava, fără a fi autorizat. Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 1.000 de lei, i s-au reţinut certificatul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi s-a întocmit proces-verbal de indisponibilizare.

În judeţul Suceava există numeroase rute pe care piraţii auto sunt prezenţi, precum şi locaţii de unde aceştia îşi racolează clienţii. Călătorii sunt sfătuiţi de poliţişti să nu apeleze la astfel de mijloace de transport, care prezintă risc ridicat din punct de vedere rutier şi posibilitatea expunerii la alte infracţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt ”piraţi rutieri” au rămas fără certificate şi plăcuţe de înmatriculare, în urma unei acţiuni a poliţiei.
 Vizualizări articol: 2919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Opt ”piraţi rutieri” au rămas fără certificate şi plăcuţe de înmatriculare, în urma unei acţiuni a poliţiei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei