Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 ian 2020 - Anul XXV, nr. 12 (7317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Maricela Cobuz: În timpul Guvernării PSD, județul Suceava a beneficiat de reale investiții în sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a declarat, ieri, că PSD este singurul partid din România care și-a asumat cu adevărat guvernarea și a fost alături de români, ea făcând referire în special la domeniul sănătății. Maricela Cobuz a arătat că în timpul guvernării PSD, județul Suceava a beneficiat de reale investiții în sănătate în ceea ce privește infrastructura și asigurarea calității serviciilor medicale. Astfel, ea a arătat că Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a primit un aparat RMN și un angiograf, achiziționat de Ministerul Sănătății, iar în anul 2019 Ministerul Sănătății a alocat Spitalului Municipal Vatra Dornei fondurile necesare pentru dotarea cu aparatură medicală în valoare de 1.668.000 de lei și pentru reparații capitale în valoare de 1.089.000 lei. Deputatul PSD de Suceava a mai adăugat că Ministerul Sănătății a transferat de la bugetul de stat Spitalului Municipal din Rădăuți suma de 2.099.000 de lei, Spitalului Orășenesc Gura Humorului și Spitalului de Boli Cronice Siret câte 235.000 de lei pentru fiecare, în timp ce Spitalul Municipal Fălticeni a beneficiat de cea mai mare alocare de fonduri din județ, ce depășește în prezent cifra de 10 milioane de lei.

„De asemenea, personalul medical, în guvernarea PSD, a beneficiat de uriașe creșteri salariale, astfel încât veniturile medicilor din țară să fie la fel ca ale medicilor din Uniunea Europeană, astfel scăzând exodul medicilor. Sunt convinsă că sănătatea nu are culoare politică, iar măsurile în domeniul sănătății ar trebui continuate, pornind de la alocarea un buget sustenabil”, a spus Maricela Cobuz.

Ea a subliniat faptul că și la nivel național, în cei trei ani de guvernare, domeniul sănătate a reprezentat un pilon important, pacientul fiind în centrul sistemului, punându-se în acelaşi timp accent pe dezvoltarea infrastructurii medicale. Deputatul PSD de Suceava a arătat că în anul 2019 România a avut cel mai mare buget alocat sănătății, mai mare decât actualul buget.

Maricela Cobuz a dat ca exemplu investițiile în 34 de spitale din țară, care au fost dotate cu 14 computere tomograf, 24 de aparate RMN și un sistem informatic PACS (Sistem de Comunicare și Arhivare Imagistică  – Picture Archiving and Communication System), în valoare totală de 19,8 milioane euro. De asemenea, ea a spus că s-au achiziționat echipamente medicale pentru secțiile de Chirurgie Generală și Mari Arși, dar și echipamente medicale pentru sistemul de telemedicină pentru UPU (Unitățile de Primire a Urgențelor) în 102 spitale din România, iar din fonduri europene nerambursabile s-a decis modernizarea cabinetelor medicale.

Deputatul PSD a mai precizat că tot în guvernarea PSD au fost achiziţionate 1.244 de ambulanţe pentru serviciile judeţene de ambulanţă şi pentru SMURD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: În timpul Guvernării PSD, județul Suceava a beneficiat de reale investiții în sănătate.
 Vizualizări articol: 1522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 6 voturi
Maricela Cobuz: În timpul Guvernării PSD, județul Suceava a beneficiat de reale investiții în sănătate1.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei