Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 ian 2020 - Anul XXV, nr. 11 (7316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 16 – 22 ianuarie

Vatra Dornei rămâne în circuitul Cupei Mondiale de sanie și în 2020


Municipiul Vatra Dornei se află și în 2020 în circuitul Cupei Mondiale de sanie pe pistă naturală pentru seniori, la fel ca în anii trecuți. Concursul va avea loc pe pista „Bucovina”, situată în apropierea pârtiei „Veverița”, care are o lungime de 1.100 de metri și 13 viraje. Întrecerea se va desfășura în perioada 17-19 ianuarie.

Cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale de sanie pe pistă naturală este organizată de Federația Internațională de Sanie (FIL) și Federația Română de Bob și Sanie (FRBS), în parteneriat cu Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei (CSI Vatra Dornei). În aceste zile, factorii implicați depun un efort deosebit pentru a asigura amenajarea pârtiei și pentru a oferi o calitate a gheții cât mai bună. Anul trecut, etapa de Cupă Mondială de la Vatra Dornei a fost dominată de sportivii din Italia, Austria și Rusia.

 

Joi, 16 ianuarie

Lansarea cărţii „Genealogia lui Mihai Eminescu”

În Amfiteatrul „Dimitrie Leonida”, corpul D al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, va fi lansată joi, 16 ianuarie 2020, începând cu ora 19:00, cartea „Genealogia lui Mihai Eminescu”, scrisă de preotul Cezar Onesim. Moderator: prof. univ. dr. Virgil Nistru Ţigănuş.

„Citind cartea părintelui Cezar Onesim, suprapun în minte imagini ale locurilor din Călineşti-Cuparencu (Suceava), Dumbrăveni (Suceava), cu imaginile mirifice din poeziile eminesciene şi realizez câte speculaţii s-au făcut în literatura română referitoare la copilăria poetului şi sursele de inspiraţie! Prin cartea sa, preotul Cezar Onesim ne îndeamnă să cunoaştem originile Marelui Poet, moşii şi strămoşii acestuia, legătura indestructibilă dintre poet şi Bucovina”, spune Viorel Mihăescu. Evenimentul este organizat de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – Filiala Suceava şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

 

„Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, la Teatrul „Matei Vișniec”

Spectacolul „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” va avea loc pe 16 ianuarie, de la ora 18:00, pe scena Teatrului „Matei Vișniec”. „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” este, așa cum spune chiar autorul, un spectacol cu povești de adormit copiii și de trezit ușor părinții, un spectacol pentru toată familia. Prețul unui bilet este: 7 lei. Relații și rezervări, la telefon: 0759 048 677 / email: bilete@teatrulmateivisniec.ro. Eliberări bilete: Luni-Vineri între 13:00-16:00. (Rezervări: Luni-Vineri între 8:00-14:00)

 

Vineri, 17 ianuarie

Simpozionul Naţional ,,Valori Naţionale în creaţia Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania”, ediţia a VII-a

În Sala Auditorium Joseph Schmidt a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, va avea loc vineri, 17 ianuarie, de la ora 9:30, Simpozionul Naţional ,,Valori Naţionale în creaţia Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania”, ediţia a VII-a, la 9 ani de când Părintele Mitropolit Bartolomeu Valeriu Anania a fost chemat la Domnul. La această ediţie va fi lansat volumul „Genealogia lui Mihai Eminescu din satul Călineşti Cuparencu”, judeţul Suceava, Editura Miseno 2019, autor, preot Cezar Onesim. Un moment special îl va constitui decernarea Marelui Premiu „Bartolomeu Anania”. Premiul va fi oferit unei personalităţi desemnate de comitetul ştiinţific. În a doua parte a zilei, invitaţii vor vizita mănăstirile Slatina şi Buciumeni. Manifestarea se va încheia sâmbătă, 18 ianuarie, la Mănăstirea Dragomirna, la ora 11:00, cu Slujba de Pomenire a Părintelui Mitropolit Bartolomeu Anania. Slujba va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor de preoţi.

 

Spectacolul „Cosmic”, inspirat de texte ale unor liceeni

Planetariul Observatorului Astromic din Suceava găzduiește vineri, 17 ianuarie, spectacolul „Cosmic”, o înlănțuire de poezii sau fragmente de poezii, scrise de liceeni ai Colegiului Național „Petru Rareş” din Suceava, de la Light of ink.

Evenimentul este programat de la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

Cosmin Panaite, actor al Teatrului Municipal “Matei Vişniec” Suceava, aflat la cea de-a doua experiență de lucru cu Teatrul Studențesc Fabulinus, după spectacolul 'Pisica Verde'‚ este regizorul și coordonatorul acestui proiect.

Potrivit organizatorilor, „textele descriu peisajul emoțional cotidian, compunând într-o cheie intimă și sensibilă un discurs introspectiv și romantic, de o profundă umanitate. Spectacolul își propune să ridice întrebări despre ordinea din haos și despre haosul din ordine. O incursiune mai ales auditivă, despre liniștea și neliniștea din noi, dominată vizual de atmosfera cosmică din Planetariu”. Distribuția spectacolului: Luminița Andruh, Felicia Malai, Polya Zubati.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei