Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 ian 2020 - Anul XXV, nr. 11 (7316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Primăria Suceava alocă 11,5 milioane de euro pentru școli, în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul alocat de primărie școlilor din municipiul Suceava va fi discutat cu directorii unităților de învățământ vineri, 17 ianuarie a.c.. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferință de presă, că suma este de 54,92 de milioane de lei, echivalentul a 11,51 de milioane de euro. Pentru investiții sunt prevăzute 5 milioane de euro, pentru reparații- două milioane de euro, restul fiind cheltuielile de funcționare. Printre investițiile care vor fi făcute în 2020 la unitățile de învățământ, Lungu a amintit grădinițele din Burdujeni-sat, cea de pe strada Dobrogeanu Gherea și de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și modernizări la CT „Petru Mușat”, CN „Petru Rareș, CT „Samoil Isopescu”, școlile gimnaziale nr. 4, 8 și 10.

În ceea ce privește cheltuielile de funcționare, primarul Ion Lungu a făcut apel la directori și la personalul didactic și nedidactic din școli să facă economii la utilități, îndeosebi la energie electrică, și „să-și drămuiască resursele”.

El a atras atenția că în unele unități de învățământ „stă lumina aprinsă zi și noapte, și când trebuie și când nu” și a spus că administrația locală va căuta soluții de monitorizare a costurilor.

Referitor la investiții, Lungu a afirmat că „de câțiva ani, am făcut o strategie care funcționează”, respectiv a optat pentru investiții mai mari, la câteva școli, în loc să fie repartizate sume egale, mai mici, tuturor unităților de învățământ.

În bugetul amintit sunt asigurate și bursele școlare, în sumă de 570.000 de lei. În cazul în care școlile din municipiul Suceava vor avea și în acest an elevi olimpici, banii pentru premierea lor vor fi alocați separat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava alocă 11,5 milioane de euro pentru școli, în acest an.
 Vizualizări articol: 1508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava alocă 11,5 milioane de euro pentru școli, în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei