Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 ian 2020 - Anul XXV, nr. 11 (7316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fără milă

O nouă vânătoare ilegală de câini s-a lăsat cu împuşcarea a trei animale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O partidă de vânătoare organizată în apropiere de Sasca Mare s-a lăsat cu împuşcarea fără milă a trei câini care au avut ghinionul să se afle în acea zonă. S-a întâmplat acum câteva zile, iar incidentul vine la scurt timp după ce alte şase patrupede au fost măcelărite pe un câmp dintre Clit şi Arbore.

Descoperirea a fost făcută de stăpânii unuia dintre câini. Aceştia locuiesc în Gura Humorului, dar vin frecvent la părinţii care au casă la Sasca Mare. De circa o săptămână câinele a dispărut de acasă, iar toate încercările de a-l găsi s-au dovedit în zadar.

„Noi, duminică l-am căutat în toate satele din zonă, chiar şi la Păiseni, dar nu ne-am gândit niciodată că poate fi aici, la câteva sute de metri de casă, împuşcat”, a explicat proprietara câinelui.

Asta până miercuri dimineaţă, când oamenii mergeau spre Sasca Mare şi au observat un stol de ciori adunate într-un loc. Au oprit maşina şi s-au deplasat în acel loc, unde spre marea lor stupoare şi-au găsit animalul fără viaţă. Alături mai era un alt patruped, care de asemenea prezenta urme de împuşcare.

A fost apelat serviciul 112, iar la faţa locului a sosit un criminalist care a luat probe care vor fi folosite în ancheta care va urma. La locul incidentului a sosit şi un veterinar care trebuia să ridice animalele în vederea necropsiei ce va stabili cu exactitate cauza morţii.

Oamenii cred că vinovaţi de acest incident sunt vânătorii, mai ales că acel câmp de lângă Sasca Mare este şi fond de vânătoare.

„Asta-i distracţia lor, se strâng câte 10-20 de vânători şi hai să împuşcăm, că dacă ar fi unul singur aş înţelege că e un accident, dar când găseşti pe toate câmpurile şi în tot judeţul, nu doar aici, e clară treaba”, a precizat Dănuţ Lucaciu.

Reprezentanta Asociaţiei „Casa lui Patrocle”, Roxana Ciornei, spune că în ultima vreme cazurile de acest fel s-au înmulţit îngrijorător.

„Sunt tot mai multe cazuri de abuzuri, câini împuşcaţi la Arbore, câine împuşcat pe stradă în Maramureş, plus câini împuşcaţi şi despre care am fost sesizaţi, dar nu am reuşit să ajungem până acolo. Vânătorii care au fost aici dorm liniştiţi acasă”, a arătat Roxana Ciornei.

Aceasta speră ca Poliţia să-şi facă treaba cât mai repede şi să dea de urma celor vinovaţi pentru a stopa acest adevărat fenomen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă vânătoare ilegală de câini s-a lăsat cu împuşcarea a trei animale.
 Vizualizări articol: 2549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
O nouă vânătoare ilegală de câini s-a lăsat cu împuşcarea a trei animale3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei