Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 ian 2020 - Anul XXV, nr. 11 (7316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Control la firma fiului unui consilier de la Garda Forestieră Suceava, amendată pentru transport ilegal de cherestea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Garda Forestieră Suceava va efectua, începând de joi, 16 ianuarie, un amplu control al activității desfășurate de o societate comercială care îi aparține fiului unui angajat din cadrul instituției.

Decizia, anunțată miercuri de inspectorul-șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, vine ca urmare a depistării unui transport ilegal de cherestea, efectuat cu un tir și o remorcă a societății FENSTER DOR SRL Stulpicani, dar și a unui articol de presă, în care se dezvăluie posibile conflicte de interese.

„Având în vedere articolul intitulat <Fiul unui consilier de la Garda Forestieră Suceava amendat pentru că transporta ilegal cherestea>, apărut în data de 14.01.2020, delegați ai Gărzilor Forestiere Județene împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava vor efectua începând cu data de 16.01.2020 un control privind activitatea desfășurată de societatea FENSTER DOR SRL Stulpicani, în vederea stabilirii legalității materialelor lemnoase achiziționate, prelucrate, exploatate și comercializate de către operatorul economic, inclusiv sursa materialelor lemnoase care au făcut obiectul confiscării din data de 11.01.2020”, a comunicat inspectorul-șef al Gărzii Forestiere Suceava.

Întreaga poveste a început în seara zilei de sâmbătă, 11 ianuarie 2020, când un echipaj din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, un tir cu remorcă condus de un tânăr de 29 de ani, din oraşul Frasin, care transporta lemn, respectiv, cherestea de esenţă răşinoase.

Cum existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care la data de 13 ianuarie 2020, în urma verificărilor făcute, au stabilit faptul că SC Fenster DOR SRL Stulpicani a efectuat două transporturi de lemn, cu un volum total de peste 100 mc, cu acelaşi mijloc de transport, dar remorci diferite, utilizând acelaşi aviz de însoţire şi cod online emis de aplicația informatică.

Ambele transporturi au fost direcționate către o societate din comuna Valu lui Traian, județul Constanța.

În acest caz s-a dispus amendarea cu 15.000 de lei a societăţii comerciale Fenster DOR SRL Stulpicani emitentă a documentelor și administrată de Ionel Nacu (33 de ani) pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea celor 55,81 mc de cherestea de esență rășinoase în valoare de 35.662 de lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Ionel Nacu este fiul lui Mihai – Mugurel Nacu, consilier în cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Control la firma fiului unui consilier de la Garda Forestieră Suceava, amendată pentru transport ilegal de cherestea.
 Vizualizări articol: 2703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Control la firma fiului unui consilier de la Garda Forestieră Suceava, amendată pentru transport ilegal de cherestea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei