Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 ian 2020 - Anul XXV, nr. 9 (7314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Investiţie

150 de elevi şi preşcolari din satul Roşcani, comuna Liteni, au reînceput cursurile într-o şcoală modernizată la standarde europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei aproape 150 de elevi şi preşcolari de la şcoala gimnazială din Roşcani, oraşul Liteni, au început cel de-al doilea semestru al acestui an şcolar într-o clădire modernizată şi dotată la standarde europene. În cursul zilei de ieri au avut loc inaugurarea şi sfinţirea şcolii din Roşcani, care a fost modernizată în totalitate printr-un proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). La eveniment au fost prezenţi primarul din Liteni, Tomiţă Onisii, senatorul Constantin Daniel Cadariu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Niţă, directorul Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu”, Alina Manolache, reprezentantul Inspectoratului Şcolar, Cezar Anuţei, elevi, dar şi foşti şi actuali educatori, învăţători şi profesori. Primarul Tomiţă Onisii a spus că prin acest proiect au fost reabilitate şi modernizate toate spaţiile interioare ale clădirii, a fost construit un corp nou în care au fost amenajate grupuri sanitare, dar şi un spaţiu pentru centrală termică, şi a fost reabilitat exteriorul. De asemenea, şcoala beneficiază de dotări noi, moderne, în acelaşi timp fiind amenajat şi un laborator de informatică complet dotat.

După slujba de sfinţire, directorul liceului din Liteni, Alina Manolache, a spus că momentul inaugurării lucrărilor la şcoala din Roşcani reprezintă „o zi mare pentru comunitatea noastră”. „Este un lucru măreţ, care până nu demult părea a fi foarte departe de realizare. Şi vreau să transmis alese mulţumiri domnului primar. Acum trei ani, când am mers pentru prima dată la dumnealui şi i-am spus că trebuie să ne ocupăm de şcoli şi de actul educaţional, pentru ca elevii şi profesorii să beneficieze de spaţii moderne, domnul primar a fost foarte receptiv pentru a moderniza unităţile şcolare”, a spus Alina Manolache. Ea a precizat că Primăria Liteni a demarat procedurile pentru modernizarea şi reabilitarea tuturor unităţilor şcolare din acest oraş. Alina Manolache a ţinut să mulţumească şi firmei care a realizat lucrările, Dioconstruct, pentru efortul depus pentru a finaliza investiţia.

În cuvântul său, primarul din Liteni, Tomiţă Onisii, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care s-au implicat în finalizarea lucrărilor la această şcoală. „Mă bucur pentru profesorii de aici pentru că s-au întors acasă la ei. Mă bucur pentru copiii de aici, pentru părinţi, pentru că a fost o perioadă poate un pic mai complicată în care i-am luat cu microbuzul şi i-am dus la Liteni pe perioada primului semestru pentru a putea finaliza lucrările. Dar totul s-a meritat şi acum ne-am mutat în casă nouă. Vreau să mulţumesc Consiliului Local, colegilor mei din primărie, domnului secretar, viceprimarului, deoarece împreună cu doamna director şi colegii dumnealor am reuşit să facem o echipă şi să finalizăm această investiţie”, a spus primarul din Liteni.

 

În Liteni va fi construită o grădiniţă cu program prelungit

Tomiţă Onisii a adăugat că una dintre preocupările sale în calitate de primar a fost creşterea calităţii actului educaţional în unităţile şcolare din oraşul Liteni. Astfel, el a amintit că în momentul de faţă sunt începute lucrările la o grădiniţă cu program prelungit, iar în această primăvară va începe investiţia în modernizarea grădiniţei din Corni. „Avem în derulare şcoala din Rotunda Bahnă, care e finalizată în proporţie de 80%, iar la şcoala din centru în toamna trecută am terminat încălzirea centrală. Sperăm ca în termen relativ scurt, doi-trei ani, toate aceste instituţii care reprezintă şcoala din oraşul Liteni să arate aşa cum arată şi şcoala de la Roşcani”, a mai declarat Tomiţă Onisii.

Tot în cadrul evenimentului de ieri, senatorul Daniel Cadariu şi vicepreşedintele CJ Suceava Gheorghe Niţă l-au felicitat pe primarul din Liteni pentru investiţiile pe care le-a făcut în modernizarea unităţilor şcolare din această comună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 150 de elevi şi preşcolari din satul Roşcani, comuna Liteni, au reînceput cursurile într-o şcoală modernizată la standarde europene.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
150 de elevi şi preşcolari din satul Roşcani, comuna Liteni, au reînceput cursurile într-o şcoală modernizată la standarde europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei