Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 304 (7305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Sfârşit de an

Daruri pentru copiii şi tinerii cu nevoi speciale din Asociaţia „Freamăt de Speranţă” din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 50 de copii şi tineri cu nevoi speciale din Asociaţia „Freamăt de Speranţă” din Câmpulung Moldovenesc s-au întâlnit recent cu Moş Crăciun şi au primit daruri în cadrul evenimentului intitulat „Şi tu poţi fi Moş Crăciun”, ediţia a VII-a. Acţiunea a fost organizată de Asociaţia „Freamăt de Speranţă”, cu sprijinul Restaurantului Wenghe - Salonul Medieval (gazda evenimentului) şi al Asociaţiei „Dreptul Basarabiei” din Iaşi.
Cadourile pentru copii şi tineri au venit din Germania şi România (Iaşi, Bacău, Bucureşti, Fălticeni, Constanţa, Suceava şi Gura Humorului).

Oameni din toate aceste zone au ajuns la Câmpulung Moldovenesc, i-au cunoscut pe copiii cu nevoie speciale şi au felicitat echipa de terapeuţi a Clinicii „Sfântul Nectarie”, specialişti care zi de zi susţin aceste cazuri. Atunci când este vorba de cazuri sociale, specialiştii lucrează gratis. Pentru ceilalţi copii, terapeuţii oferă servicii la jumătate din preţul real, având în vedere situaţia în care se află beneficiarii.

 

Donaţii în bani

Copiii şi tinerii care l-au întâlnit pe Moş Crăciun au colindat, ajutaţi de voluntari de la Şcoala Gimnazială Pojorâta şi Şcoala Gimnazială „Teodor Ştefanelli” din Câmpulung Moldovenesc. Masa încărcată cu bucate alese pentru copiii şi tinerii cu nevoi speciale a fost sponsorizată de Restaurantul Wenghe, iar la darurile copiilor a contribuit şi Spinu Oleg, cu 100 de pachetele cu dulciuri şi 30 de cutii cu biscuiţi delicioşi.

Din programul artistic nu a lipsit imnul Asociaţiei „Freamăt de Speranţă”, scris de poetul Sebastian Crăciun, iniţiatorul acestui proiect şi fondatorul asociaţiei, imn cântat în încheierea evenimentului de întreaga sală.
În cadrul evenimentului s-au adunat 2.000 de lei pentru proiectul Centrul de zi „Sfântul Nectarie”, bani donaţi de Asociaţia „Firesc” din municipiul Suceava, şi 1.000 de lei donaţi de Asociaţia „Dreptul Basarabiei”. Alţi 1.770 de lei au fost adunaţi de la prietenii din sală pentru proiectul „Maşina Speranţei”, proiect care, după cum ne-a spus Anca Crăciun, preşedinta Asociaţiei ”Freamăt de Speranţă”, presupune achiziţionarea unei maşini adaptate persoanelor cu nevoi speciale din asociaţie. „Mulţumim tuturor celor care au răspuns prezent şi au dovedit că şi ei pot fi Moş Crăciun. Să dea Dumnezeu să reuşim ca pe viitor să sărbătorim Crăciunul împreună, în casa pe care ne străduim să o construim pentru aceşti copii, în Centrul de zi <Sfântul Nectarie>, centru pentru care Asociaţia <Freamăt de Speranţă>, din micile donaţii şi sponsorizări, a reuşit deja să achiziţioneze terenul şi să facă proiectul”, a completat Anca Crăciun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daruri pentru copiii şi tinerii cu nevoi speciale din Asociaţia „Freamăt de Speranţă” din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 2193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daruri pentru copiii şi tinerii cu nevoi speciale din Asociaţia „Freamăt de Speranţă” din Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei