Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 298 (7299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat toate probele obţinute cu ajutorul SRI în dosarul fostului primar din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat ieri nulitatea absolută a măsurilor de supraveghere tehnică, respectiv a înregistrărilor audio-video în mediul ambiental, efectuate cu aparatura tehnică pusă la dispoziţie de către Serviciul Român de Informaţii, probe care vor fi anulate în dosarul în care au fost puşi sub acuzare procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă, ex-primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, respectiv omul de afaceri Constantin Babiuc. Instanţa supremă a mai decis ca toate aceste însemnări să fie scoase din rechizitoriu, măsură pe care trebuie să o ducă la îndeplinire Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. După ce aceste aspecte vor fi reglate, dosarul va fi trimis pentru începerea judecăţii pe fond la Curtea de Apel Cluj. Este interesant de urmărit ce probe vor mai avea procurorii după eliminarea înregistrărilor obţinute cu ajutorul SRI şi care acum sunt declarate nule, şi nu este exclus ca tot dosarul să se năruie precum un castel de nisip.

Inculpaţii din acest dosar au fost trimişi în judecată pe data de 3 octombrie 2014, fiind acuzaţi de fapte asociate celor de corupţie. Principalii inculpaţi din dosar au fost arestaţi preventiv.

Vârful de piramidă al anchetei face referire la afacerile derulate de Constantin Babiuc. Acesta ar fi pus la cale o schemă ilicită de îmbogăţire, iar pentru asta a avut nevoie şi ar fi fost ajutat sau protejat de persoane din sistemul judiciar.

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie-octombrie 2005, judecătorul Bogdan Bărbuţă a pronunţat 69 de hotărâri judecătoreşti cu încălcarea dispoziţiilor legale şi atestarea unor fapte neconforme realităţii. Prin aceste hotărâri, lui Babiuc i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 41,59 ha, pe care omul de afaceri a înstrăinat-o ulterior, obţinând un profit de aproximativ 4.000.000 de lei.

Pe lângă inculpaţii amintiţi mai sus, în acest dosar au mai fost trimişi în judecată judecătorul Daniela Prandea, avocata Isabela Zorica Vega, fostul şef al Punctului Poliţiei de Frontieră Siret Mihai Prelipcean, fostul primar din Marginea Ioan Onufrei, două pensionare, Silvia Panţîru şi Maria Cociorvan, dar şi două persoane fără nici o ocupaţie, Victoria Ţîcşă şi Alina Ancuţa Solovăstru, dar şi persoana juridică Nikodemus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat toate probele obţinute cu ajutorul SRI în dosarul fostului primar din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 3580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat toate probele obţinute cu ajutorul SRI în dosarul fostului primar din Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei