Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 284 (7285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   20 imagini |   ø fişiere video

La Iulius Mall Suceava

Zeci de persoane cu nevoi speciale, aplaudate în cadrul Spectacolului ,,Deschide ochii! Deschide inima!”, ediția a XIV-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de copii şi adulţi cu dizabilităţi din judeţ, beneficiari ai centrelor sociale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, au susţinut marți, 3 decembrie, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, la Iulius Mall Suceava, un spectacol emoţionant, din care nu au lipsit cântecele, poeziile, colindele, obiceiurile de iarnă şi multe alte momente artistice.

Spectacolul ,,Deschide ochii! Deschide inima!”, ediția a XIV-a, a sensibilizat sufletul oricărei persoane care a ales să-şi rupă din timpul liber câteva minute, pentru a-i privi şi aplauda pe „artişti”, pentru că adevăratele vedete au fost persoanele cu dizabilități.

Cu costume și măști populare, cu recuzită realizată de beneficiarii centrelor de copii şi adulţi din cadrul DGASPC Suceava, cu sprijinul personalului calificat din fiecare instituţie, cu zeci de ore de repetiţii, persoanele cu dizabilităţi au avut prilejul în această zi să arate că sunt oameni care pun suflet, pun speranţă şi dragoste în ceea ce fac şi merită să fie văzuţi şi apreciaţi. Evenimentul a avut menirea de aatrage atenția asupra acestor oameni speciali, asupra talentului și pasiunii lor. Mulți sunt adevărate modele de curaj și tenacitate, depășindu-și limitele în fiecare zi. Ei merită să fie văzuți, apreciați, încurajați. De aceea, după fiecare moment artistic, publicul i-a aplaudat îndelung pe „artiști”, în semn de prețuire pentru efortul pe care l-au făcut de a veni la Suceava și de a evolua pe o scenă, de a transmite emoție și sensibilitate cum doar ei pot să transmită.

 

Momente artistice

În acest an, pe aceeași scenă au evoluat copii şi persoane adulte cu dizabilităţi de laServicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni,FARA, Copii cu dizabilități din AMP,Complexul Terapeutic Blijdorp - O Nouă Viață,Spitalul de Psihiatrie Siret, Corul ”Speranța” format din persoane cu dizabilități din mai multe centre sucevene, dirijor Lucian Afilipoaiei. Spectacolul a fost prezentat de Manuela Pentiuc.

În deschiderea spectacolului ,,Deschide ochii! Deschide inima!” a interpretat câteva piese de sezon, dar și un cântec popular Călin Brăteanu, directorul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. Momente speciale în spectacol a oferit și poetul câmpulungean Sebi Crăciun, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Dragoș Vodă”, care face parte din Asociația „Freamăt de Speranță” Câmpulung Moldovenesc, un adolescent care „în ciuda vârstei fragede și a trupului firav, greu încercat de suferință, expune într-o tonalitate gravă, în complementaritate, dragostea și dorul, doina și versul, istoria și neamul”. Sebi a recitat câteva poezii scrise de el și a transmis un mesaj mobilizator tuturor persoanelor cu dizabilități, care trebuie să arate lumii abilitatea din dizabilitate.

Cu o voce foarte frumoasă, Galea Ștefania, beneficiară a Serviciului de Asistență Maternală, a convins publicul că este foarte talentată și a fost aplaudată pe măsură. Invitată pe scenă pentru a interpreta câteva piese din repertoriul propriu a fost și Luisa Maria Vasilcovici, elevă la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, moment gustat de public.

 

Expoziție

În timp ce unii ascultau şi aplaudau momentele artistice desfăşurate pe scena amenajată la etajul I al Iulius Mall, alţii admirau o gamă largă de obiecte şi suveniruri realizate de aceleaşi persoane cu nevoi speciale, dar foarte talentate, în cadrul expoziţiei cu vânzare amplasate în apropierea scenei. Au expusproduse handmade:Centrul Terapeutic Modular Ama Deus Siret, Complexul Terapeutic Blijdorp - O Nouă Viață, Institutul Bucovina și Clubul Împreună, FARA Suceava,Asociaţia ”Freamăt de Speranță” Câmpulung Moldovenesc,Fundația Ortopraxia Suceava,Centrul de la Mitocu Dragomirnei, Centrul ,,O Nouă Șansă” Todirești,CRRN Costâna,CRRPH ,,O Nouă Viață” Siret, CRRPH Pojorâta,CRRN Sasca Mică,CRRN Zvoriștea. Mesajul organizatorilor a fost acela de a vedea dincolo de aparenţe, de a aprecia efortul fiecărei fiinţe de a-şi depăşi condiţia şi de a deveni conştienţi că iubirea pentru cei din jur este cea care ne face să evoluăm.

Partenerii evenimentului desfășurat pe 3 decembrie au fost: Iulius Mall Suceava, Te Aud România, Asociația Zâmbete în Bucovina, Asociația Multicare, DB Advisory, Asociația părinților și profesorilor din Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir”, SC Padrino SRL, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava. 

Directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, Nadia Crețuleac, a transmis mesajul de ”La mulți ani!” tuturor persoanelor cu dizabilități din Suceava, din România și din lume. „Suntem din nou împreună, la un eveniment de suflet, pentru care beneficiarii serviciilor noastre s-au pregătit de-a lungul întregului an, au învățat, au repetat, au lucrat în ateliere produse manuale, care mai de care mai deosebite, din elemente naturale și atent meșteșugite împreună cu instructorii lor. Toate aceste lucruri vă vor bucura ochii, sufletul și inima, iar pe artiștii noștri îi vom încuraja, le vom dărui un zâmbet și o vorbă bună. Le mulțumim tuturor celor care au ales să fie alături de persoanele cu dizabilități, pentru a avea împreună o zi cu adevărat specială”, a fost mesajul transmis de directorul DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de persoane cu nevoi speciale, aplaudate în cadrul Spectacolului ,,Deschide ochii! Deschide inima!”, ediția a XIV-a.
 Vizualizări articol: 1189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de persoane cu nevoi speciale, aplaudate în cadrul Spectacolului ,,Deschide ochii! Deschide inima!”, ediția a XIV-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei