Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 284 (7285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

Finalizarea proiectului: Îmbunătățirea accesului populației din județul Suceava la servicii medicale de urgență - RĂDĂUȚI

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII/Unitatea de Implementare și Coordonare Programe în parteneriat cu:

  • SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ "SFÂNTUL IOAN CEL NOU" SUCEAVA
  • SPITALUL MUNICIPAL FĂLTICENI
  • SPITALUL MUNICIPAL CÂMPULUNG MOLDOVENESC
  • SPITALUL MUNICIPAL ”SF. DOCTORI COSMA ȘI DAMIAN” RĂDĂUȚI
  • SPITALUL MUNICIPAL VATRA DORNEI

în calitate de beneficiar, a implementat începând cu 01.01.2014  și având ca termen de finalizare data 31.12.2019 proiectul „Îmbunătățirea accesului populației din județul Suceava la servicii medicale de urgență” cod SMIS 125386, finanțat prin ProgramulOperaţional Regional 2014-2020,  Axa prioritară  8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 - Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectiv specific 8.2 – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență; Operațiunea: B - Unități de primiri urgențe; Apel proiecte: POR/2018/8/8.1/1/8.2.B/7 regiuni-Nefinalizate-COD APEL 422/8.

Valoarea totală a proiectului este de 49.827.935,24 lei, din care finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională 34.879.554,75 lei.

Defalcarea pe parteneri a valorii totale a proiectului:

  • 44.409.977,26 lei pentru SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ "SFÂNTUL IOAN CEL NOU" SUCEAVA
  • 2.542.080,05 lei pentru SPITALUL MUNICIPAL FĂLTICENI
  • 191.339,30 lei pentru SPITALUL MUNICIPAL CÂMPULUNG MOLDOVENESC
  • 890.234,43 lei pentru SPITALUL MUNICIPAL VATRA DORNEI
  • 1.794.304,20 lei pentru  SPITALUL MUNICIPAL „SF. DOCTORI COSMA ȘI DAMIAN” RĂDĂUȚI

Obiectivul generalal proiectului a fost  dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiții în dotări și lucrări necesare infrastructurilor sanitare, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce priveşte starea de sănătate publicăsi îmbunătăţind accesul la servicii medicale de calitate. Prin proiect s-a urmărit modernizarea și tehnologizarea la nivel european al infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează în continuare aparatura uzată fizic si moral, prin achiziția de echipamente noi si eficiente, ce aduc atât o creștere calitativă a serviciilor oferite, cât și o creștere cantitativă a numărului de persoane beneficiari de servicii medicale, îmbunătățind starea de sanitare publică la nivel național, regional si local.

Rezultatele proiectului: Ca urmare a implementării proiectului, Spitalul Municipal ”Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți a beneficiat de dotări cu echipamente și dispozitive medicale care au sporit calitatea serviciilor medicale oferite pacientilor. Creșterea calității actului medical a sporit gradul de încredere și satisfacție, astfel încât a crescut numărul de persoane beneficiari ai serviciilor medicale, îmbunătățind starea de sănătate la nivel local și regional.

Impactul proiectului îl constituie creșterea gradului de adresabilitate la nivel local și regional, eficientizarea activității de prevenire și diagnosticare precoce a diferitelor afecțiuni.

Îmbunătățirea asistenței medicale de urgență contribuie la reducerea inechității în sistemul de sănătate și la o distribuție geografică echitabilă a serviciilor.

Dotarea cu echipamente și executarea de lucrări pentru creșterea capacității de furnizare a serviciilor medicale face parte din Strategia Națională Sănătate 2014 – 2020.

Date de contact: Spitalul Municipal ”Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi, str. Calea Bucovinei, nr. 34A, tel 0230/564067, fax 02030562636, e-mail: smr_conta@yahoo.com

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finalizarea proiectului: Îmbunătățirea accesului populației din județul Suceava la servicii medicale de urgență - RĂDĂUȚI.
 Vizualizări articol: 1018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finalizarea proiectului: Îmbunătățirea accesului populației din județul Suceava la servicii medicale de urgență - RĂDĂUȚI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei