Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 283 (7284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inconştienţă

Un pensionar din Negostina se dădea drept „inspector la SANEPID” şi făcea aşa-zise dezinfecţii în magazine alimentare din zona Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un fost profesor de educaţie fizică şi învăţător, actualmente pensionar, Vasile F., din comuna Bălcăuţi, a fost amendat de Direcţia Sanitar -Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava cu suma de 5.000 de lei şi s-a ales cu o plângere la Poliţie – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, după ce veterinarii au constatat că acesta efectua aşa-zise acţiuni de dezinfecţie şi dezinsecţie la magazine alimentare din comună şi în împrejurimi. Cercetarea DSVSA Suceava a pornit de la sesizarea unui localnic, care a reclamat la ziarul „Monitorul de Suceava” că Vasile F. „face deratizare şi dezinsecţie la magazine şi chioşcuri în Negostina, Grămeşti, Gropeni şi cine mai ştie unde”. „Acest domn pensionar la unii le zice că este inspector la SANEPID, iar la alţii că este împuternicit de anumiţi medici de la SANEPID să deratizeze şi să facă dezinsecţie la magazine contra unor sume de bani. O astfel de deratizare a făcut şi la SC Sadok SRL din Negostina, unde a dat cu tot felul de soluţii prin magazinul alimentar, iar nouă ne este frică să trimitem copiii acolo şi să facem cumpărături de la acel magazin”, se arată în reclamaţie. De asemenea, cel care a sesizat situaţia afirmă că falsul inspector de la SANEPID „le şi vizează patronilor de la societăţi autorizaţiile”.

Acesta mai solicită ca „pe uşa magazinelor să apară viza cu medicii autorizaţi şi nu tot felul de escroci care iau bani de la patroni şi nu înştiinţează cu ce soluţii dau prin magazine”.

Verificările efectuate de DSVSA au demonstrat că sesizarea se confirmă. Directorul executiv al instituţiei, dr. Dănuţ Corneanu, a declarat că fostul învăţător are o firmă înregistrată din 2012, dar nu  este autorizat pentru efectuarea de acţiuni de dezinfecţie şi dezinsecţie, conform legii. „Astăzi (n.r. - ieri) persoana respectivă a fost invitată la Circumscripţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Siret, se continuă verificarea documentelor şi a substanţelor folosite. A fost sancţionat contravenţional cu 5.000 de lei pentru neanunţarea autorităţilor despre începerea activităţii de dezinfecţie şi dezinsecţie şi tot astăzi înaintăm sesizarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pentru verificări pe linia lor”, a afirmat dr. Corneanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pensionar din Negostina se dădea drept „inspector la SANEPID” şi făcea aşa-zise dezinfecţii în magazine alimentare din zona Siret.
 Vizualizări articol: 3563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Un pensionar din Negostina se dădea drept „inspector la SANEPID” şi făcea aşa-zise dezinfecţii în magazine alimentare din zona Siret4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei