Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 283 (7284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Invitaţie

Copiii de la Centrul „Maria Ward” îi aşteaptă pe rădăuţeni duminică, la Târgul de Crăciun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii care beneficiază de sprijin din partea Centrului Social „Maria Ward” Rădăuţi, împreună cu echipa instituţiei şi cu voluntarii implicaţi în activitatea socială şi educaţională de aici, organizează duminică, 8 decembrie a.c., un Târg de Crăciun, în Foişorul de lângă catedrala din centrul municipiului Rădăuţi. Directorul centrului, sora Felicitas, a declarat că scopul acestui târg este strângere de fonduri pentru plata utilităţilor, mâncare şi alte necesităţi ale acestei adevărate case pentru copii necăjiţi. Pentru târg, copiii, voluntarii şi echipa centrului pregătesc produse handmade, prăjituri şi sarmale. Cu prăjituri şi produse confecţionate manuale sunt sprijiniţi şi de elevii şi profesorii de la Colegiul ,,Adronic Motrescu” Rădăuţi, care sunt parteneri în proiect.

Sora Felicitas a declarat, ieri, că în urma postării anunţului despre acest eveniment pe pagina de Facebook a centrului, multe persoane din Rădăuţi s-au oferit să doneze produse sau să-şi ofere serviciile pentru târg. „Comunitatea din Rădăuţi s-a mobilizat din plin să ne ajute în realizarea acestui Târg de Crăciun, care este concretizarea visului voluntarilor de a se implica activ în evoluţia copiilor de la Centrul <Maria Ward>. Copilăria înseamnă să crezi că printr-un brad de Crăciun şi câţiva fulgi de nea întreaga lume poate fi schimbată. De aceea spiriduşii de la Centrul Social <Maria Ward> doresc să trezească copilul din fiecare şi doresc să-i facă fericiţi pe copilaşi, să le trezească magia din sufletul lor nevinovat”, a mai spus sora Felicitas.

Târgul se va deschide duminică dimineaţă, la ora 8.00, şi va dura până la ora 16.00. Vizitatorii vor putea să cumpere nu doar prăjituri şi obiecte decorative pentru Crăciun, confecţionate de copii şi voluntari, ci şi băuturi calde sau sarmale.

Organizatorii au pregătit şi un program artistic, cu kango jumps, pantomimă, DJ Cezar, trupa locală de rock alternativ Cuckoo's nest, din care fac parte Rareş Ianuş - chitara lead, Alma Costiniuc - chitara ritm/voce, Călin Andriuc - chitara bass şi Eduard Baciu - percuţie, alţi artişti locali.

Menţionăm că la Centrul social de zi „Maria Ward” din Rădăuţi, 50 de copii cu vârste între 3 şi 13 ani vin zilnic să mănânce. După masă îşi fac temele, fac sport, se joacă şi au diverse activităţi în cadrul centrului. Cei care au nevoie, fac şi psihoterapie sau logopedie, în sălile special amenajate. Centrul funcţionează de peste 25 de ani. Cheltuielile anuale se ridică la 80.000 de euro, de la salariile celor şapte angajaţi - psiholog, asistent social, pedagog social, administrator, bucătar, personal pentru curăţenie, până la pasta de dinţi sau caietele pe care îşi fac temele copiii.

De 10 ani, este susţinut financiar majoritar de o asociaţie din Franţa şi din contribuţia câtorva prieteni – firme, asociaţii, persoane fizice, autorităţi publice.

Scopul principal al Centrului „Maria Ward” este acela de prevenire a abandonului familial şi şcolar, iar la acest scop contribuie voluntari, atât din Rădăuţi - din rândul profesorilor şi ai elevilor de liceu - cât şi din mediul internaţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii de la Centrul „Maria Ward” îi aşteaptă pe rădăuţeni duminică, la Târgul de Crăciun.
 Vizualizări articol: 1795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Copiii de la Centrul „Maria Ward” îi aşteaptă pe rădăuţeni duminică, la Târgul de Crăciun5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei