Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 276 (7277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Secretele longevității și ale unei vieți fără stres (II)

„Cele 13 forme de întinerire și longevitate din munții Hua” fac parte dintr-un stil de qigong medical care a fost extrem de apreciat de împărații Chinei secole de-a rândul, deoarece ei și membrii familiei imperiale doreau să aibă o stare excelentă de sănătate, să fie plini de vitalitate, să aibă un corp frumos și să trăiască mult. Această practică a fost făcută publică pentru prima dată de domnul Bian Zhizhong.

Expert în practica qigong-ului medical, domnul Bian Zhizhong a fost încurajat să predea această metodă de către doctorul și biologul american M.C. Niu – fostul președinte al spitalului Guanganmen din Beijing, Xu Renhe – fostul director al Institutului de Cercetare în Acupunctură și Tao Jiashan – reprezentantul guvernului în cadrul Comisiei pentru Cultură Fizică și Sport din Beijing. La acel moment, domnul Bian Zhizhong era ultimul expert al acestei metode medicale ce își avea originea în munții Hua din China, unde fusese practicată de sute de ani în secret, ea fiind împărtășită doar la curtea imperială.

„Cele 13 forme de întinerire și longevitate din munții Hua” aparțin primului ciclu de practică și împreună cu alte exerciții se organizează pe 7 niveluri ce au fost concepute pentru a permite organismului să ajungă într-o stare de sănătate cât mai aproape de cea ideală și să atingă longevitatea.

Medicina tradițională chineză acordă o importanță deosebită rinichilor, considerându-i deținătorii energiei vitale primare. Aceste exerciții de qigong medical au drept scop principal întărirea rinichilor și reglarea funcțiilor glandelor sexuale. Toate aceste aspecte explică faptul că prin practicarea lor se pot vindeca afecțiuni deosebit de greu de tratat ca impotența, ejacularea prematură, slăbirea mușchilor vaginului sau alte probleme asemănătoare, la ambele sexe etc.

Multe femei, în urma nașterii își pierd grația firească a corpului și rămân cu multe kilograme în plus, acest lucru fiind nu numai inestetic, ci și dăunător pentru sănătate. Exercițiile ajută mult la scăderea în greutate și recăpătarea grației. Exersarea poate fi începută la zece zile după naștere, pentru femeile care au născut normal, iar cele care au avut o naștere dificilă este bine să aștepte până când organismul este complet restabilit. Alte probleme care se pot rezolva la femei prin practica perseverentă sunt cele ale sânului flasc și cea a sânilor insuficient dezvoltați.

Prin practicarea exercițiilor se crește rezistența organismului la boli deoarece este intensificată activitatea sistemului imunitar. Mulți tineri au probleme cu tenul acneic, iar vârstnicii cu ridurile, punctele de sebum etc. Deoarece rinichii sunt în relație directă cu pielea, ei vor putea cu ajutorul exercițiilor să “taie răul de la rădăcină”, prin exersare ducând la elasticizarea pielii, dispariția coșurilor etc. Mai mult, deoarece există și mișcări de masaj și ușoară percuție a feței, se realizează stimularea activității celulelor epidermei și dermei, precum și a circulației sanguine. Astfel, ridurile și petele de pe față pot fi îndepărtate.

Există multe persoane care suferă de boli reumatice, dureri la nivelul articulațiilor etc. Toate aceste simptome pot fi ameliorate sau chiar să dispară în urma unei practici regulate. Conform teoriei medicinii tradiționale chineze, rinichiul guvernează oasele. Cum principalul scop al exercițiilor este de a întări energia rinichiului, este evident faptul că și afecțiunile sistemului osos vor fi tratate corespunzător în acest mod, inclusiv reglarea deficitului de calciu în corp.

În cadrul practicii se pune accentul și pe cultivarea și îmbunătățirea caracterului moral al practicantului prin studierea și respectarea principiilor morale și spirituale din religia ortodoxă.

Exercițiile primului nivel vor fi predate și exersate în cadrul taberelor de qigong medical și psihologie energetică din Grecia și a seminariilor și workshopurilor din Durău, Rarău și Brașov. Mai multe informații pot fi găsite pe www.mihaimoisoiu.ro.

Psiholog Mihai Moisoiu
Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretele longevității și ale unei vieți fără stres (II).
 Vizualizări articol: 1295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 22 voturi
Secretele longevității și ale unei vieți fără stres (II)5.0522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei