Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 276 (7277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Victorie

Klaus Iohannis a câştigat un nou mandat de preşedinte al României. Flutur: Din acest moment aria PSD va fi mult mai mică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a reuşit să obţină un nou mandat de preşedinte al României în urma alegerilor care au avut loc duminică, 24 noiembrie 2019. Potrivit rezultatelor exit poll-ului IRES prezentat la închiderea urnelor, Klaus Iohannis a câştigat alegerile în faţa liderului şi candidatului PSD, Viorica Dăncilă, cu 67,1% din voturile exprimate. Rezultatele sondajului au fost pentru ora 21:00, cu o marjă de eroare de 2%.

Anunţarea primelor rezultate ale alegerilor prezidenţiale a fost aşteptată la sediul PNL Suceava de un număr mare de liberali, în frunte cu liderul organizaţiei judeţene, Gheorghe Flutur, preşedintele organizaţiei municipale Suceava, primarul Ion Lungu, deputatul Ioan Balan şi viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi. Imediat după ce rezultatele exit poll-urilor l-au dat pe Klaus Iohannis câştigător la o diferenţă semnificativă în faţa contracandidatului său, Viorica Dăncilă, liderul PNL Suceava a spus că „aceasta este o victorie pentru România”.

 

Flutur: ”PSD culege ceea ce a semănat”

Gheorghe Flutur a declarat că din acest moment, „aria PSD sau cercul în care se va învârti va fi mult mai mic şi probabil îi va fi mai uşor să-şi calculeze aria”, cu referire la faptul că la una dintre conferinţele de presă Viorica Dăncilă a răspuns greşit la o întrebare legată de aria cercului.

„Sunt foarte bucuros pentru această victorie bine meritată pentru preşedintele Klaus Iohannis. Este o victorie pentru România. Viaţa a făcut, de când am intrat în politică, să fiu părtaş la patru alegeri prezidenţiale, toate câştigătoare, 2004, 2009, când am fost protagonist în linia întâi, coordonator de campanie, 2014 şi 2019. Ce-i mai frumos pentru un om politic decât să ai această şansă, de patru ori, să fii cel care vorbeşti câte ceva despre învingător, despre echipa din care faci şi tu parte. Astăzi a câştigat România. Şi a câştigat pentru că a votat România întreagă, România mare. Şi marele secret, marea particularitate este că astăzi am văzut că au votat românii de pretutindeni în proporţii covârşitoare. Nu numai cei de acasă, ci şi cei din Diaspora. Aş spune că a doua capitală a României, astăzi, a fost Diaspora. Pentru că dacă ne uităm la numărul de voturi este semnificativ egal cel al Diasporei cu cel al Bucureştiului. Şi vorbim de aici, de la Suceava, 8-10% din Diaspora fiind şi suceveni care au fost la vot. Şi îi felicit pentru asta. Este un început nou pentru România. Cred că putem vorbi de finalul tranziţiei şi de un start pentru un alt fel de politică”, a declarat Gheorghe Flutur.

Liderul PNL Suceava a spus că cele două treimi câştigate de Klaus Iohannis îi dau acestuia o legitimitate foarte puternică. „Şi dacă ne gândim că o Constituţie se poate schimba sau moderniza cu două treimi, cred că şi asta îl îndreptăţeşte şi ne îndreptăţeşte pe noi, liberalii, să ne gândim la aşa ceva. Pe de altă parte, a fost o revoluţie a Diasporei, a fost o revoluţie a Moldovei, a zonei mai sărace, cu un PIB mai scăzut, a acelor oameni care vor să se întoarcă acasă să se simtă bine şi să aibă de lucru aici. Sunt semnale pe care noi, politicienii, trebuie să le luăm extrem de serios în seamă. De aceea apreciez foarte mult cuvintele legate de responsabilitate, onestitate şi modestie, dar avem treabă. Iar PSD culege ceea ce a semănat. Din acest moment aria PSD sau cercul în care se va învârti va fi mult mai mic şi probabil îi va fi mai uşor să-şi calculeze aria”, a mai declarat Flutur.

 

Ioan Balan: Este o bucurie fantastică pentru că PNL a obţinut un scor extraordinar prin candidatul nostru, Klaus Iohannis

La rândul său, deputatul PNL de Suceava şi vicepreşedintele regional al PNL, Ioan Balan, a declarat că în calitate de om politic trăieşte o bucurie extraordinară că PNL a obţinut un scor atât de mare prin candidatul său, Klaus Iohannis. „Îmi aduc aminte prin 2007, 2008, 2009, că toate rândurile de alegeri au fost câştigate, cu mici excepţii. Astăzi parcă ne luăm revanşa şi pentru acele excepţii. Toate acestea s-au făcut într-o echipă aici, la Suceava, condusă de Gheorghe Flutur, bine închegată şi uitaţi-vă că am mers atâţia ani umăr la umăr şi lucrurile întotdeauna au fost la toate alegerile pe plus. Şi în seara aceasta e o bucurie extraordinar de mare. Este o bucurie, ne manifestăm cu mai puţin entuziasm, pentru că suntem cu siguranţă conştienţi de perioada următoare, populaţia are nişte aşteptări fantastice de la noi. Astăzi, cel puţin la Suceava, nu prea mai avem ce să spunem. Avem preşedinte, Guvern, preşedinte de Consiliu Judeţean, avem primar, deci nu prea mai avem ce face. De mâine, la treabă”, a spus Ioan Balan.

 

Ion Lungu: Sunt convins că preşedintele Klaus Iohannis va scoate Moldova din izolare

Liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, primarul Ion Lungu, s-a declarat bucuros că apelul său către suceveni a prins, ceea ce s-a văzut prin numărul mare de suceveni care s-au prezentat la vot. „Să fim realişti, nu prea mai era miză. Se ştia că domnul Iohannis câştigă, nu se ştia scorul şi tocmai de aceea, fiind într-un oraş mare, în care sunt reprezentate toate partidele politice, era pericolul ca prezenţa să fie mai redusă. Mă bucură faptul că prezenţa este mai mare şi în procente, şi număr absolut de voturi. Sunt convins că domnul preşedinte Iohannis, echipa dumnealui, cei care ne conduc ne vor ajuta, pentru ca lucrurile să intre într-o normalitate, să scoatem Moldova din izolare, să facem acele autostrăzi. Şi sunt convins că ele se vor face, în aşa fel încât să fie o viaţă mai bună pentru suceveni. Şi nu este populism sau demagogie, chiar credem în acest lucru. La fel, ca om pragmatic ştiu că greul începe de mâine. Dar am văzut că şi domnul preşedinte este foarte hotărât, ferm şi sunt convins că împreună cu echipa PNL, cu noi toţi cei din autorităţile locale, vom face tot ce este posibil să ducem la îndeplinire platforma cu care preşedintele Iohannis a câştigat al doilea mandat”, a declarat Ion Lungu.

 

Atmosferă de resemnare la sediul PSD Suceava. Ioan Stan: Ne-am conservat cele peste trei milioane de voturi cu care am câştigat alegerile parlamentare

Vestea pierderii alegerilor parlamentare de către liderul PSD, Viorica Dăncilă, a fost primită cu resemnare la sediul PSD Suceava. La anunţarea rezultatelor exit poll-urilor, la sediul PSD Suceava se aflau liderul judeţean, senatorul Ioan Stan, parlamentarii Ilie Niţă şi Maricela Cobuz, dar şi alţi membri de partid. După anunţul că alegerile au fost câştigate de candidatul PNL, Klaus Iohannis, liderul PSD Suceava, Ioan Stan, a remarcat faptul că social-democraţii şi-au păstrat voturile cu care au câştigat alegerile parlamentare din anul 2016.

Ioan Stan a spus că decizia electoratului este suverană, iar de acum înainte PSD va face o opoziţie adevărată. „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au acordat votul PSD. Cele peste trei milioane de voturi sunt voturile cu care noi am reuşit să câştigăm alegerile parlamentare. Deci ne-am conservat acest bazin electoral. În condiţiile în care toate partidele au fost împotriva noastră. Respectăm decizia electoratului. Electoratul este suveran pentru noi. Spre deosebire de ceilalţi, care în 2016, din prima zi au căutat să ne pună numai piedici. Vom face o opoziţie cu adevărat. Ceea ce mă supără pe mine este că acel sentiment de ură şi dezbinare a învins acel sentiment de bună înţelegere pe care l-am practicat pe întreaga perioadă a guvernării PSD şi a campaniei electorale. Încă o dată le mulţumesc tuturor celor care au votat, am luat act şi ne conformăm deciziei electoratului”, a declarat Ioan Stan.

 

Prezenţă la urne de 44,93% în judeţul Suceava, mai mică în comparaţie cu turul doi al alegerilor din 2014

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în judeţul Suceava au fost la vot 271.316 alegători, ceea ce înseamnă o prezenţă de 44,93%. Comparativ cu turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din anul 2014, prezenţa la vot în judeţul Suceava este cu peste 10 procente mai mică. Asta în condiţiile în care în 2014 prezenţa la vot a fost de 57,40%. Potrivit BEC, din totalul votanţilor, 247.101 au fost cei de pe listele electorale permanente. Pe listele suplimentare au votat 22.800 de alegători, iar alţi 1.415 au solicitat urna mobilă. Cei mai mulţi suceveni s-au prezentat la vot în mediul rural. Ca prezenţă la vot, judeţul Suceava s-a clasat sub media naţională, care a fost de 49,87%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Klaus Iohannis a câştigat un nou mandat de preşedinte al României. Flutur: Din acest moment aria PSD va fi mult mai mică.
 Vizualizări articol: 1631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Klaus Iohannis a câştigat un nou mandat de preşedinte al României. Flutur: Din acest moment aria PSD va fi mult mai mică3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei